Καταγγελία ομάδας εργαζομένων της Google για απολύσεις συναδέλφων τους, λόγω απεργίας

File Photo: To logo της Google EPA, BORIS ROESSLER




Ομάδα εργαζομένων στη Google κατηγόρησαν την εταιρεία ότι απέλυσε τέσσερις συναδέλφους τους που συμμετείχαν σε κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της διεύθυνσης, αν και η ίδια επισήμως τους κατηγορεί ότι συμβουλεύθηκαν έγγραφα για τα οποία δεν είχαν άδεια.

Η απόφαση της εταιρείας έχει κυρίως στόχο «να εμποδίσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης των υπαλλήλων», εκτιμά σε μήνυμά της που ανήρτησε στην πλατφόρμα Medium η ομάδα αυτή των εργαζομένων στη Google, η οποία είχε συνδιοργανώσει στα τέλη του 2018 απεργιακή κινητοποίηση σε διαμαρτυρία για τον τρόπο που η εταιρεία είχε διαχειριστεί υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

  • Σύμφωνα με το Bloomberg, η διεύθυνση της Google έστειλε επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους στην οποία εξηγεί ότι απέλυσε τους τέσσερις συναδέλφους τους επειδή «ξεκάθαρα και επανειλημμένα παραβίασαν την πολιτική μας προστασίας των δεδομένων».
  • «Ενδελεχής έρευνα κατάληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι άνθρωποι έψαξαν σκοπίμως τα έγγραφα και την εργασία συναδέλφων τους», ενέργειες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στα καθήκοντά τους, προσθέτει η Google στην επιστολή της.

Μία από τις εργαζόμενες, η Ρεμπέκα Ρίβερς, επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα μέσω Twitter ότι απολύθηκε.

«Η Google άλλαξε την πολιτική της για την απλή ανάγνωση κάποιων εγγράφων καθιστώντας την παραβίαση η οποία μπορεί να δικαιολογήσει μια απόλυση», ανέφεραν στο Medium οι εργαζόμενου.

«Αυτή η αλλαγή πολιτικής αποτελεί δικαιολογία για να εκδικηθεί εργαζόμενους που προσπαθούσαν να συνδικαλιστούν», πρόσθεσαν.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μυστική συμφωνία» με τον Τραμπ για στέλεχος των SEALs είχε προτείνει ο Σπένσερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: