Η Τουρκία μας διαβεβαίωσε ότι δεν σχεδιάζει νέα επιδρομή στη Συρία, λέει ο Λαβρόφ

File Photo: O Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. EPA, YURI KADOBNOV, POOL




Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα έχει διαβεβαιώσει τη Μόσχα ότι δεν σχεδιάζει να εξαπολύσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία παρά τα περί του αντιθέτου σχόλια που μεταδόθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε τη Δευτέρα πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα θα εξαπολύσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία αν η περιοχή δεν εκκαθαριστεί από τους ‘τρομοκράτες’, όπως τους χαρακτήρισε.

Ο Λαβρόφ είπε ακόμη πως η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τη βόρεια Συρία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, είχε εκφράσει την “κατάπληξη” της Μόσχας  για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες ετοιμάζεται νέα επιχείρηση στη Συρία.

“Η αναφορά του επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για ανάληψη στρατιωτικής δράσης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κλιμακώσει την κατάσταση στη βόρεια Συρία αντί να την επιλύσει κατά τον τρόπο που αναφέρεται στο κοινό μνημόνιο που υπέγραψαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΒΧ

Έκπληκτη δηλώνει η Μόσχα από απειλές Τσαβούσογλου για νέα εισβολή στη Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: