Η Μέρκελ καθησυχάζει τους Γερμανούς ότι δεν κινδυνεύουν από τους απελαθέντες τζιχαντιστές

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, σε ομιλία στο Βερολίνο. EPA, FELIPE TRUEBA




Oι γερμανικές αρχές θα διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος από Ισλαμιστές και φερόμενους υποστηρικτές του ΙΚ που απελαύνονται από την Τουρκία στη χώρα, δήλωσε, σχετικά με την άφιξη φερόμενων υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Γερμανία, μετά από απέλαση τους από την Τουρκία, η Καγκελάριος Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ είπε πως θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ισχύει για όσους ζουν στη Γερμανία. Εάν υπάρξουν   απειλές ασφαλείας, «θα αξιοποιηθεί ο κανονικός μηχανισμός», σημείωσε σχετικά.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), η ομοσπονδιακή εισαγγελία συνέλαβε έναν φερόμενο υποστηρικτή του ΙΚ μετά την απέλασή του από την Τουρκία στη Γερμανία.

Κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία στην Καρλσρούη.

Εξάλλου, την Παρασκευή το απόγευμα έφτασαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης δύο γυναίκες που απελάθηκαν από την   Τουρκία.

Πληροφορίες από κύκλους ασφαλείας, σημειώνουν πως στην εν λόγω πτήση επέβαιναν υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

ΚΥΠΕ/ Παντελής Βαλασόπουλος/ΓΣΑ

Γερμανίδα που κατηγορείται ως μέλος του Ι.Κ. συνελήφθη κατά την επιστροφή της στην Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: