Για πολύ ενισχυμένους ριπαίους νότιους ανέμους σε θάλασσα και ξηρά, ομιλεί ο Αρναούτογλου [χάρτες]

Φθινοπωρινή δύση του ηλίου μέσα από τα σύννεφα στην Αργολίδα, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019. Νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα έως το πρωί της Τρίτης, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους τη Δευτέρα θα είναι ισχυρές. ΑΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σε ανάρτηση για την κακοκαιρία που «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή.

Ομιλεί για τους «κατά τόπους πολύ ενισχυμένους ριπαίους νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους, σε θάλασσα αλλά και σε ξηρά, πριν και κατά τη διάρκεια των φαινομένων (βροχής ή καταιγίδας) που αναμένεται να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά».

Ο μετεωρολόγος καλεί τους πολίτες να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς, καθώς και να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Το δελτίο καιρού για σήμερα Δευτέρα

Σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 αναμένονται βροχές και καταιγίδες που στα δυτικά και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 19, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 13 έως 23, στα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 21, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 22 και στην Κρήτη από 14 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι ισχυρότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, το μεσημέρι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 05-11-2019

Στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Νέο κύμα κακοκαιρίας “δείχνει τα δόντια” του έως την Τρίτη: Σε όλη τη χώρα, και στην Αττική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: