Νέο κύμα κακοκαιρίας “δείχνει τα δόντια” του έως την Τρίτη: Σε όλη τη χώρα, και στην Αττική

FILE PHOTO: Βροχόπτωση στην πόλη του Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Νέα κακοκαιρία έπληξε τη χώρα από χθες Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, έως το πρωί της Τρίτης, 5 Νοεμβρίου, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους τη Δευτέρα θα είναι ισχυρές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

  • Χθες Κυριακή, βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το μεσημέρι της Δευτέρας τα φαινόμενα επεκτάθηκαν στην Κρήτη, στην Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Από το πρωί της Δευτέρας βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από το βράδυ σήμερα έως το μεσημέρι της Τρίτης θα περιορισθούν κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο. Τη Δευτέρα τα φαινόμενα στα δυτικά και στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

  • Στο νομό Θεσσαλονίκης τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ στο νομό Αττικής από χθες τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, τη Δευτέρα όμως στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς. Η έντασή τους θα φτάνει τα 6 έως 7 μποφόρ την Κυριακή, τα 7 έως 8 τη Δευτέρα και δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 μποφόρ την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα.

 

Χάρτης που δείχνει την συνολική βροχή που αναμένεται από το μεσημέρι έως το βράδυ της Κυριακής 3/11. Πηγή: meteo/EAA

 

Χάρτης που δείχνει την συνολική βροχή που αναμένεται από την αρχή έως το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11. Πηγή: meteo/EAA

 

Χάρτης που δείχνει την συνολική βροχή που αναμένεται από το μεσημέρι έως το βράδυ της Δευτέρας 4/11. Πηγή: meteo/EAA

Ο καιρός την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου

  • Αναλυτικότερα, την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, αναμένονται αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες έως το απόγευμα θα πυκνώσουν ενώ παράλληλα αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στο Αιγαίο. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί στο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες έως το απόγευμα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά και στα νότια ηπειρωτικά και τα ορεινά της Μακεδονίας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς, στη υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 5 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 21, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 21 (στη Ρόδο τοπικά έως 23) και στην Κρήτη από 11 έως 24.

  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι 4 έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 και από το απόγευμα έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Πηγή: meteo/EAA

Νέος αποκλεισμός προσφύγων και μεταναστών από κατοίκους: Ένταση σε Γιαννιτσά, Σέρρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: