Έξω από κάθε όριο ανοχής οι χρώσεις των τραπεζών τονίζει η Δημοκρατική Παράταξη

Αντίθετη με τις νέες χρεώσεις των τραπεζών δηλώνει η Δημοκρατική Παράταξη. ΚΥΠΕ
Η Δημοκρατική Παράταξη θεωρεί ότι η απόφαση των εμπορικών τραπεζών να επιβάλουν νέες χρεώσεις στις τραπεζικές τους συναλλαγές είναι ανεπίτρεπτη και ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και υπενθυμίζει στις εμπορικές τράπεζες πως αυτός ο τόπος βρέθηκε στο χείλος της πτώχευσης εξ υπαιτιότητας και των δικών τους ασυγχώρητων αποφάσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Παράταξη αναφέρει πως οι τράπεζες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως ο εκσυγχρονισμός των πολιτικών τους δεν περιορίζεται μόνο σε οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο, σημειώνοντας ότι μετά και τα τραγικά γεγονότα του 2013, οι εμπορικές τράπεζες θα πρέπει προσεγγίζουν την κάθε περίπτωση με ανθρωπισμό, κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό, ειδικά προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.

Τέλος, καλεί την πολιτεία και τους θεσμούς του κράτους να θέσουν τέρμα στον συνεχιζόμενο παραλογισμό των τραπεζών, αν οι ίδιες δεν έχουν την ευαισθησία να την αποσύρουν.

Προστασία του εμπορικού σήματος χαλουμιού

Σε σχέση με την προστασία του εμπορικού σήματος του χαλουμιού, η Δημοκρατική Παράταξη αναφέρει εξάλλου ότι με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ενώπιον των ομάδων παραγωγών αιγοπροβατοτρόφων, σε σχέση με το εμπορικό σήμα του χαλουμιού, εκφράζεται η ελπίδα πως τα χειρότερα έχουν ξεπεραστεί.

«Μας χαροποιεί το γεγονός πως μετά από διαβουλεύσεις έχουμε ξεπεράσει, όπως δηλώθηκε, ο κίνδυνος απώλειας του κοινοτικού σήματος. Το στοίχημα, τώρα είναι η κατοχύρωση και πιστοποίηση του χαλουμιού ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.)», αναφέρει.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Επιδίωξη του Προέδρου το θετικό αποτέλεσμα στην τριμερή λέει ο Προδρόμου, απάντηση σε Ταλάτ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal