Επίσκεψη Δένδια στο Κουβέιτ: Μνημόνια κατανόησης σε γεωργία και εκπαίδευση

Μνημόνια κατανόησης Ελλάδος- Κουβέιτ υπέγραψε ο Ν. Δένδιας. Photo via Twitter, @NikosDendias




Με τον πρωθυπουργό του Κουβέιτ Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabah συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη χώρα για την προώθηση των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.

Οι διμερείς σχέσεις και η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε ακόμη με τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ Sheikh Sabah Khaled Al Hamad Al Sabah, με την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της περιφερειακής σταθερότητας να βρίσκεται στο επίκεντρο, σύμφωνα με tweet του υπουργείου Εξωτερικών.

  • Το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στον στόχο της Ελλάδας να ενισχύσει τις επαφές με τον αραβικό κόσμο, να διευρύνει τη συνεργασία της και να ενεργήσει ως γέφυρα μεταξύ αραβικού κόσμου και Ευρώπης, όπως σημείωναν διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα, σήμερα, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου του Κουβέιτ Marzouq Al- Ghanim, όπου συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και οι διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter.

Τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του Sir Bani Yas Forum, στην πρώτη τριμερή συνάντηση συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-ΗΑΕ και να πραγματοποιήσει επαφές με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και υφυπουργός εξωτερικών του Κουβέιτ Khaled Sulaiman Al-Jarallah  υπέγραψαν μνημόνια κατανόησης στους τομείς της γεωργίας και της διπλωματικής εκπαίδευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άμπου Ντάμπι: συνάντησεις Δένδια με οικονομικούς παράγοντες των ΗΑΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: