Δημοσκόπηση δίνει μεγάλα ποσοστά στήριξης στην κυβέρνηση για άσυλο και αντικαπνιστικό

Εικονογράφηση: mohamed Hassan via pixabay.com




Μεγάλα ποσοστά αποδοχής στην κοινή γνώμη καταγράφονται για τα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν στο πανεπιστημιακό άσυλο και στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες (συνολικά το 66%) τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και 4 στους 10 (40% συνολικά) ψηφοφόροι της μείζονος αντιπολίτευσης να συμφωνούν με το μέτρο.

«Ναι» στη θεσμοθέτηση κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια λένε 7 στους δέκα πολίτες (το 71% συνολικά), ενώ υπέρ του μέτρου τάσσονται και 5 στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (51% συνολικά).

Παράλληλα, πάνω από τους 7 στους δέκα πολίτες (75%) δηλώνουν σύμφωνοι με τον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται στο 14% συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση της PULSE, καθώς το κυβερνών κόμμα υποχωρεί στο 38% από 38,5% αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 24% από το 25%.

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στο 6%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5% (από 5%), η Ελληνική Λύση 4% (από 3,5%), και το ΜέΡΑ 25 3,5% (από 4%).

Περαιτέρω πτώση καταγράφει η Χρυσή Αυγή με 1% (έναντι 1,5%), το 1% φθάνει η Δημιουργία Ξανά, άλλο κόμμα (Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΛΑΕ, Οικολόγοι – Πράσινοι) δηλώνει το 4% των ερωτώμενων (από 4,5%), 4% δηλώνουν λευκό, άκυρο αποχή (από 2,5%), ενώ 9% δηλώνουν αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ (έναντι 9,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Πηγή: skaitv

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: