Το Ιράν επιβεβαιώνει το ρόλο του στενού συμμάχου του Μπασάρ αλ-Άσαντ: Χαιρετίζει τη συμφωνία

File Photo: Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Μουσαβί. EPA,STRINGER




Η συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία να αναπτύξουν δυνάμεις τους στη βορειοανατολική Συρία ήταν ένα θετικό βήμα προς τη διασφάλιση της σταθερότητας στη χώρα, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

  • «Το Ιράν καλωσορίζει οποιαδήποτε βήματα θα φέρουν την ασφάλεια και την ηρεμία στη Συρία και θα διασφαλίζουν την ακεραιότητα της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπάς Μουσαβί.

Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε χθες Τρίτη και την οποία τόσο η Μόσχα όσο και η Άγκυρα χαιρέτισαν ως μεγάλο επίτευγμα, συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα μετακινηθούν στη βορειοανατολική Συρία προκειμένου να απομακρύνουν μαχητές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και τα όπλα τους από τα σύνορα με την Τουρκία.

  • «Η συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία είναι ένα θετικό βήμα. Ελπίζουμε αυτή η συμφωνία να απομακρύνει τις ανησυχίες της Τουρκίας και να φέρει ειρήνη και ασφάλεια στη Συρία», είπε ο Μουσαβί.
  • Στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, το Ιράν προσφέρθηκε να έχει διαμεσολαβητικό ρόλο και να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους Κούρδους της Συρίας, τη συριακή κυβέρνηση και την Τουρκία προκειμένου να εγκαθιδρυθεί η ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας έπειτα από τη στρατιωτική επιδρομή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία που είχε σκοπό να εκδιώξει τις κουρδικές δυνάμεις.

«Το Ιράν τασσόταν πάντα υπέρ των πολιτικών μέσων για την επίλυση των διενέξεων… και η Τεχεράνη είναι ευτυχής να βοηθήσει για συνομιλίες ανάμεσα στη Συρία και στην Τουρκία προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία», είπε ο Μουσαβί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει την εκεχειρία που… έληξε: Ουδέν σχόλιο για συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: