ΤΑΘΕ: Εντοπισμός αλιευτικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ να αλιεύει παράνομα

File Photo: Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η επιχείρηση εντοπισμού έγινε σε συνεργασία με τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, στη θαλάσσια περιοχή Ζυγίου. ΚΥΠΕ
Αλιευτικό σκάφος τρίτης χώρας εντοπίστηκε να αλιεύει παράνομα, εντός της κυπριακής ΑΟΖ τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η επιχείρηση εντοπισμού έγινε σε συνεργασία με τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, στη θαλάσσια περιοχή Ζυγίου.

  • Συγκεκριμένα, στις 30/09/2019 ύστερα από εντοπισμό στο ραντάρ άγνωστου στόχου σε απόσταση 20ΝΜ (ναυτικών μιλίων) από την ακτή νότια του Ζυγιού, διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση με αστυνομικές ακάτους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και Επιθεωρητές Ελέγχου Αλιείας του ΤΑΘΕ, κατά την οποία εντοπίστηκε αλιευτικό σκάφος 3ης χώρας να αλιεύει παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Το σκάφος οδηγήθηκε με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας σε λιμάνι της Δημοκρατίας όπου επιθεωρήθηκε και λήφθηκαν οι σχετικές καταθέσεις.

Όλα τα αλιευτικά εργαλεία του σκάφους και τα αλιεύματα συνολικού βάρους 1290 kg, αξίας πέραν των €25,000 (είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ) στο λιανικό εμπόριο, κατασχέθηκαν και στον καπετάνιο επιβλήθηκε επιπλέον εξώδικο πρόστιμο ύψους €8,500.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας ελέγχου που διενεργεί το ΤΑΘΕ σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε συνεργασία με την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, με σκοπό τη διατήρηση των αλιευτικών αποθεμάτων εντός των θαλάσσιων ζωνών της Δημοκρατίας και την προστασία τους από την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία που παρατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
22/10/2019

Δίπλα τους Κούρδους οι Κύπριοι πρόσφυγες: Έχουμε βιώσει τον εκτοπισμό από τους Τούρκους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required