Δίπλα τους Κούρδους οι Κύπριοι πρόσφυγες: Έχουμε βιώσει τον εκτοπισμό από τους Τούρκους

File Photo: Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συρία που εγκατέλειψαν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία φτάνουν στο στρατόπεδο προσφύγων Bradasrsh, στο Duhok, περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ. EPA, GAILAN HAJI




Την καταδίκη τους για την απάνθρωπη και παράνομη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και ειδικά εναντίον των ηρωικών, όπως λένε, μαχητών Κούρδων που αγωνίζονται για εθνική αξιοπρέπεια, εκφράζουν οι Κύπριοι πρόσφυγες στην Ελλάδας με ανακοίνωσή τους.

«Έχοντας και εµείς ίδιοι βιώσει τον εκτοπισμό και την προσφυγιά, και την προσπάθεια εθνικού ξεκαθαρίσµατος από την Τουρκία, µε θλίψη κατανοούµε το αντίστοιχο δράµα των Κούρδων και άλλων πληθυσµών της Συρίας. Όσα ακούµε για το δήθεν «ειρηνικό χαρακτήρα της εισβολής», όλες οι εικόνες που βλέπουµε, µας θυµίζουν την τουρκική θηριωδία του 1974 που συνεχίζεται ως τώρα µε τη νέα θαλάσσια εισβολή του Αττίλα στην ΑΟΖ της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Τέλος, η Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας – Κύπρος ‘74 καλεί τους διεθνείς οργανισμούς, την Ε.Ε. και τις µεγάλες δυνάµεις να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το νέο έγκληµα της Τουρκίας, και να βρεθεί ειρηνική λύση µέσω της διπλωματικής οδού. Παράλληλα, ζητεί µια βιώσιµη και λειτουργική λύση στο κυπριακό πρόβληµα που συνεχίζεται για 45 χρόνια στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του ευρωπαϊκού κεκτηµένου, και του τερµατισµού της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο, προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού.

ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης –
Ελλάδα/Αθήνα 22/10/2019

Η Κύπρος επιτίθεται στην Τουρκία: Καταγγέλλει στον ΟΗΕ παραβιάσεις σε αέρα, θάλασσα και ξηρά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: