Η τουρκική λίρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου μετά τις απειλές Τραμπ

File Photo: H αισιοδοξία για συμφωνία για το Brexit οδήγησε σε άνοδο τη στερλίνα. Φωτογραφία Pixabay.com
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου υποχώρησε τη Δευτέρα η τουρκική λίρα, έναντι του δολαρίου, λόγω ανησυχιών για την προγραμματισμένη εισβολή της Άγκυρας στη βόρεια Συρία και την προειδοποίηση του Προέδρου Ντοναλντ Τραμπ ότι θα μπορούσε να «εξαλείψει» την τουρκική οικονομία.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον τους τελευταίους μήνες, με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να διαφωνούν σε μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών διαφορών στη Συρία και της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία.

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ απείλησε ότι «θα καταστρέψει και θα εξαλείψει τελείως» την τουρκική οικονομία, εάν η Τουρκία κάνει οποιαδήποτε ενέργεια που θα την θεωρούσε ως «εκτός ορίων».

Η τουρκική λίρα υποχώρησε πέραν του 1,6%, στις 5,795 λίρες έναντι του δολαρίου, στις 16:00 GMT, αφού έκλεισε στις 5,700 λίρες την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα, υποχωρούσε μέχρι και τις 5,8195 λίρες έναντι του δολαρίου, που αποτελεί το χαμηλότερο της επίπεδο από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, ΚΥΠΕ

 

Παράνοια Τραμπ: Θα καταστρέψω την τουρκική οικονομία εάν ξεπεράσει τα όρια που έχω βάλει

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: