Παράνοια Τραμπ: Θα καταστρέψω την τουρκική οικονομία εάν ξεπεράσει τα όρια που έχω βάλει

File photo: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ EPA/SHAWN THEW




Με μια σκληρή ανάρτηση στο twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας, εάν ξεπεράσει τα όρια που εκείνος έχει θέσει.

Μάλιστα – όπως αναφέρει – το έχει κάνει και στο παρελθόν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ξεφύγει εντελώς. Από τη μία δίνει το πράσινο φως στους Τούρκους και από την άλλη απειλεί να τους καταστρέψει την οικονομια.

Σημειώνει τα εξής:

  • Όπως έχω δηλώσει έντονα πριν και απλώς να επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη μεγάλη και ασύγκριτη σοφία μου, θεωρώ ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έχω κάνει πριν!) .

Αναφέρει και τα εξής:

  • Πρέπει, μαζί με την Ευρώπη και τους άλλους, να προσέχουν τους μαχητές και τις οικογένειες του ISIS. Οι Η.Π.Α. έχουν κάνει πολύ περισσότερα από ό, τι θα μπορούσε ποτέ να αναμένει κανείς, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης του 100% του Χαλιφάτου του ISIS. Είναι καιρός τώρα για άλλους στην περιοχή, μερικοί από τους οποίους είναι πλούσιοι, να προστατεύσουν την επικράτειά τους. Οι ΗΠΑ είναι μεγάλες!

Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν, δεν θα βοηθήσουν την τουρκική επιχείρηση στη Συρία λέει το Πεντάγωνο

Οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν τη σχεδιαζόμενη επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και ο αμερικανικός στρατός δεν θα την υποστηρίξει με κανέναν τρόπο, έγινε σήμερα γνωστό από το Πεντάγωνο, που κράτησε αποστάσεις από μια επιχείρηση απειλητική για τους Κούρδους μαχητές της Συρίας.

  • «Το υπουργείο Άμυνας το κατέστησε σαφές στην Τουρκία, όπως και ο πρόεδρος, ότι δεν επιδοκιμάζουμε μια τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα στηρίξουν ούτε θα εμπλακούν σε οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ είπαν στους «Τούρκους ομολόγους τους ότι η μονομερής δράση δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την Τουρκία», επισήμανε ο Χόφμαν.

HELLAS JOURNAL

Κατακεραυνώνει τον Τραμπ ο πιο στενός του σύμμαχος: Μην προδώσεις τους Κούρδους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: