Σις πληγείσες από τις βροχές περιοχές στην ελεύθερη Αμμόχωστο ο Υπουργός Γεωργίας

Φωτογραφία: ΚΥΠΕ
Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Κάδης και λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα τις πληγείσες από τις καταστροφικές βροχές και τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν χθες σε καλλιέργειες στις περιοχές Φρενάρους, Σωτήρας και Δερύνειας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Στόχος της επίσκεψης είναι η καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν λόγω των βροχών αλλά και της έντονης χαλαζόπτωσης που διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή αρκετών καλλιεργειών.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ, ο οποίος ανέφερε ότι «δυστυχώς ακόμα μια φορά έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η πατατοκαλλιέργεια».

Πρόσθεσε ότι «αναμένουμε από το Τμήμα Γεωργίας την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, ώστε οι πατατοκαλλιεργητές να έχουν τη δυνατότητα να φυτέψουν ξανά τον Νοέμβρη. Αν δεν καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις αυτό θα σημαίνει την ολοκληρωτική καταστροφή για τις φυτείες πατατών προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα».

Ο κ. Γαβριήλ κάλεσε “το Τμήμα Γεωργίας να επισκεφθεί άμεσα την επαρχία, να καταγράψει τις ζημιές και να προχωρήσει στις αποζημιώσεις που προνοεί το νέο σχέδιο γεωργικής ασφάλισης”.

ΚΥΠΕ/Φανίτσα Ζαννέττου /ΘΝΕ

Στις 75 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω έντονης βροχόπτωσης: Οι 73 από τη Λευκωσία

Στις 75 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω έντονης βροχόπτωσης: Οι 73 από τη Λευκωσία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal