Προκαλούν και στο γήπεδο οι Τούρκοι: Αφιερώνουν νίκες στο στρατό που επιχειρεί στην Συρία

H διαμάχη προκλήθηκε για τη χειρονομία του πανηγυρισμού της τουρκικής Εθνικής ομάδας στο γκολ της νίκης (1-0) με την Αλβανία, που ήταν ο γνωστός στρατιωτικός χαιρετισμός‏. @hakanc




«Ήταν πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου: μια πολύ συναρπαστική και σημαντική νίκη για τη χώρα μας! Είμαι υπερήφανος και ευγνώμων». Η διαμάχη για τη χειρονομία του πανηγυρισμού της τουρκικής Εθνικής ομάδας στο γκολ της νίκης (1-0) με την Αλβανία, που ήταν ο γνωστός στρατιωτικός χαιρετισμός, δεν εμπόδισε τον ποδοσφαιριστή της Μίλαν, Χακάν Τσαλχάνογλου, να επιστρέψει στο παιχνίδι της Παρασκευής με εθνικιστική υπερηφάνεια.

Το μήνυμα αναρτήθηκε κάτω από μια φωτογραφία του στο Twitter, ενώ πανηγυρίζει με ανοιχτά χέρια. Η χειρονομία, που αποδόθηκε ως τιμή στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στις περιοχές της βόρειας Συρίας εναντίον των Κούρδων, επαναλήφθηκε από ολόκληρη την Εθνική ομάδα και το τεχνικό επιτελείο στα αποδυτήρια, μετά τον αγώνα. Η φωτογραφία περίπου 30 ατόμων με το χέρι τεντωμένο στο φρύδι αναρτήθηκε στα προφίλ των κοινωνικών μέσων της Εθνικής Τουρκίας.

Η επίμαχη φωτογραφία που πανηγυρίζει με ανοιχτά χέρια. @hakanc10

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: