Περίεργες δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ: Αφήστε (τους Κούρδους) να έχουν τα σύνορά τους

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσεύχεται με τον πάστορα Αντριου Μπράνσον, που είχε φυλακίσει ο Ταγίπ Ερντογάν, και τον Τόνι Πέρκινς πρόεδρο της οργάνωσης Family Research Council. EPA, PETE MAROVICH / POOL




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Νέες περίεργες δηλώσεις για τους Κούρδους της Συρίας, που δολοφονούνται μαζικά από την Τουρκία, η οποία έχει εισβάλει στις περιοχές τoυς, έκανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Η αίθουσα στην οποία μίλησε ο κ. Τραμπ, στο ξενοδοχείο Omni της Ουάσιγκτον, ήταν γεμάτη με ευαγγελιστές οπαδούς του κ. Τραμπ, οι οποίοι όμως στη συντριπτική τους πλειοψηφία υποστήριξαν τους Κούρδους και εναντιώθηκαν στην απόφαση του προέδρου να τους εγκαταλείψει.

  • Η απόφαση του να δώσει το πράσινο φως στον Ερντογάν για να εισβάλει στη Συρία, ενόχλησε τους χριστιανούς στην Αμερική, που αποτελούν την κομματική του βάση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ιδρυτής του Christian Broadcasting Network, Πατ Ρόμπερτσον, από τους βασικούς θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας, δήλωσε ότι ο κ. Τραμπ “κινδυνεύει να χάσει την εντολή του ουρανού” για την προδοσία των Κούρδων.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τη θρησκεία, παρουσία και του Πάστορα Άντριου Μπράνσον, που φυλακίστηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν για τις δήθεν σχέσεις του με τους Κούρδους, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι κατανοεί την κατάσταση στη Βόρεια Συρία “καλύτερα από τους περισσότερους”.

Πρόσθεσε:

  • «Αφήστε τους (εννοεί τους Κούρδους) να έχουν τα σύνορά τους», είπε, «αλλά δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας θα πρέπει να είναι εκεί για τα επόμενα 15 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας όταν δεν μπορούμε να φρουρούμε τα δικά μας σύνορά».

Συνέχισε λέγοντας:

  • “Και μην ξεχνάτε ότι αγωνίζονται για τη γη τους. Δεν μας βοήθησαν να αγωνιστούμε για τη γη μας”, σημείωσε επαναλαμβάνοντας την ίδια κατηγορία ότι οι Κούρδοι δεν πολέμησαν στη …Νορμανδία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για το πόσο σκληρό είναι να τηλεφωνεί στις οικογένειες πεσόντων στρατιωτών και να πηγαίνει στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ντόβερ για να υποδεχθεί και να χαιρετήσει τους νεκρούς.

  • “Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να κάνω”, είπε ο κ. Τραμπ.
  • “Θα ακούσετε κραυγές και κλάματα, όπως ποτέ δεν έχετε ακούσει ποτέ”, δήλωσε ο Τραμπ για τα φέρετρα που επιστρέφουν στην Αμερική.
  • “Ήμασταν σε αυτούς τους πολέμους τώρα – ένας από αυτούς συνεχίζεται για 19 χρόνια – δεν αγωνίστηκαν για να κερδίσουν” (εννοεί οι λαοί όπου βρίσκονται αμερικανικά στρατεύματα).

Ο κ. Τραμπ πρόσθεσε:

«Στη Συρία είμασταν υποχρεωμένοι να μείνουμε εκεί για 30 ημέρες αλλά τώρα είμαστε εκεί για 10 χρόνια. Αυτοί οι πόλεμοι δεν τελειώνουν ποτέ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. “Πρέπει να φέρουμε τους στρατιώτες μας στα σπίτια τους, ήρθε η ώρα”.

Επειδή υπήρχαν πολλές αντιδράσεις, ο κ. Τραμπ έκανε προσπάθεια να καθησυχάσει τους οπαδούς του λέγοντας ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει «γρήγορες, ισχυρές και σοβαρές οικονομικές κυρώσεις» αν «δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, όταν ο πρόεδρος Τραμπ ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει στο ακροατήριο, ο πάστορας Μπράνσον, προσευχήθηκε μαζί του.

Έβαλε το χέρι του στον ώμο του κ. Τραμπ και του είπε:

“Ζητώ να δώσετε στον πρόεδρο υπερφυσική διάκριση για να μάθει ποιος είναι αξιόπιστος και ποιος δεν είναι. Φέρτε στο φως την εξαπάτηση και την ίντριγκα. Εκθέστε και αντιστρέψτε τα σχέδια εκείνων που θα έβλαπταν τον Πρόεδρο Τρούμπα και αυτό το έθνος ».

Αρκετοί κατάλαβαν ότι αναφερόταν στον Ταγίπ Ερντογάν που τον είχε φυλακίσει με βάναυσο τρόπο.

Πριν μιλήσει ο κ. Τραμπ, η Cissie Graham Lynch, η εγγονή του αείμνηστου ευαγγελιστή ηγέτη, Μπίλι Γκράχαμ, προσευχήθηκε για τον κουρδικό λαό. Στη συνέχεια προσευχήθηκε για τον Αμερικανό πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο Πενς.

Νέα εξέλιξη: Οι Τούρκοι κτύπησαν εσκεμμένα τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Κομπάνι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: