Ο Τραμπ βγάζει στο σφυρί το πολυτελέστατο ξενοδοχείο του: Βρίσκεται 500 μέτρα από Λευκό Οίκο

Το ξενοδοχείο Trump International Hotel Washington της οικογένειας Τραμπ. Φωτογραφία Trump Organization




Η οικογένεια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά από σχεδόν τρία χρόνια διαμάχης και νομικών μαχών, σκέφτεται να πουλήσει το ξενοδοχείο της στην Ουάσιγκτον, το οποίο απέχει λίγα τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα New York Times.

Το ξενοδοχείο Trump International Hotel Washington έχει γίνει συχνός στόχος κριτικής για τον κ. Τραμπ και την οικογένειά του, διότι συχνά φιλοξενεί ξένους διπλωμάτες καθώς και στελέχη εταιρειών που ζητούν εγκρίσεις από την παρούσα αμερικανική κυβέρνηση και πολιτικές ομάδες που πιέζουν τον Λευκό Οίκο για ενέργειες πολιτικής, δημιουργώντας ερωτήσεις σχετικά με συγκρούσεις ενδιαφέροντος και συμφέροντος.

“Από τότε που ανοίξαμε τις πόρτες μας, έχουμε πάρει τεράστιο ενδιαφέρον για αυτό το ξενοδοχείο και ως προγραμματιστές ακινήτων, είμαστε πάντα πρόθυμοι να διερευνήσουμε τις επιλογές μας”, δήλωσε ο Έρικ Τραμπ την Παρασκευή σε δήλωση που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από την Wall Street Journal.

“Οι άνθρωποι αντιτίθενται σε εμας επειδή κάνουμε τόσα πολλά χρήματα από το ξενοδοχείο, και ως εκ τούτου ίσως είμαστε πρόθυμοι να το πουλήσουμε”.

Το ξενοδοχείο άνοιξε στα τέλη του 2016, λίγο πριν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Τραμπ και γρήγορα έγινε μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων της οικογένειας Trump, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας. Είναι επίσης ένα από τα λίγα μέρη της εταιρείας που έχει σημειώσει σημαντική αύξηση εσόδων από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον κ. Τραμπ.

Σφίγγουν τα λουριά στο Λευκό Οίκο: Διαχείριση έρευνας παραπομπής Τραμπ με επικοινωνιολόγο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: