Ο Σάντσεθ απέρριψε τον διάλογο με τον Τόρα αν ο ηγέτης της Καταλονίας δεν καταδικάσει τη βία

Ο κ. Τόρα πρέπει να καταδικάσει σθεναρά τη βία, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα, είπε ο Σάντσεθ EPA, JESUS DIGES
Ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ απέρριψε μια έκκληση για διάλογο που απηύθυνε ο περιφερειακός ηγέτης της Καταλονίας, λέγοντάς του ότι πρέπει πρώτα να καταδικάσει τις ταραχές που συγκλονίζουν την Καταλονία.

«Ο κ. Τόρα πρέπει να καταδικάσει σθεναρά τη βία, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε ο Σάντσεθ σε μια δήλωση μετά την έκκληση του αυτονομιστή Κιμ Τόρα στην κεντρική κυβέρνηση για συνομιλίες στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας διεξόδου από την κρίση.

Ο Σάντσεθ κάλεσε επίσης τον Τόρα να παραδεχθεί ότι υπάρχουν πολλοί Καταλανοί που δεν επιθυμούν την ανεξαρτησία της πλούσιας βορειοανατολικής περιφέρειας και οι οποίοι «του ζητούν να ανοικοδομήσει τη συνύπαρξη που δέχθηκε πλήγμα από το κίνημα της ανεξαρτησίας».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του Σοσιαλιστικού Κόμματός του ότι δεν θα δοθεί ανεξαρτησία στην Καταλονία «επειδή δεν είναι νόμιμη».

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Mε τον Πούτιν θα συζητήσει ο Ερντογάν την ζώνη ασφαλείας στη Συρία: Aν δεν τα βρουν θα σπάσει κεφάλια, είπε…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal