Να διερευνηθούν οι συνθήκες του ναυαγίου με τους πρόσφυγες στην Κω ζητά το ΚΚΕ

File Photo: Tα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
«Το νέο ναυάγιο ανοιχτά της Κω, έπειτα από σύγκρουση περιπολικού του λιμενικού σώματος με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, έρχεται να επιβεβαιώσει πώς το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων δεν έχει τέλος.

Οπωσδήποτε, απαιτείται να διερευνηθούν οι συνθήκες του ναυαγίου» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το νέο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Κω.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «Σε κάθε περίπτωση, το εκρηκτικό μίγμα “καταστολής και εγκλωβισμού”, που αποτελεί την ουσία της ευρωενωσιακής πολιτικής, είναι η αιτία που άνθρωποι θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και την Μεσόγειο και που όλη η χώρα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών κυνηγημένων από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την φτώχεια και την καταπίεση».

«Αυτήν την πολιτική, που αποτυπώνεται στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, έρχεται να θωρακίσει η κυβέρνηση της ΝΔ με νέα κατασταλτικά μέτρα εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών, όπως αυτά που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Την ίδια πολιτική υπηρέτησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας μάλιστα το μαύρο – άσπρο, βαφτίζοντας “αλληλεγγύη” τις Μόριες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης» καταλήγει το ΚΚΕ στο σχόλιό του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τραγωδία με το 3χρονο προσφυγόπουλο στο Αιγαίο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal