Λευτέρης Πετρούνιας: O απόλυτος μαχητής κατετάγη 4ος στον κόσμο 11μήνες μετά το χειρουργείο (video)

File Photo: Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης χρειάζεται τώρα τρεις συνεχόμενες νίκες για να πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο. FIG Official – 49th Artistic Gymnastic Gymnastics World Championships, Stuttgart




Mε μια εκπληκτική εμφάνιση, παλεύοντας κυριολεκτικά με τον χρόνο 11 μήνες μετά το χειρουργείο στον ώμο, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε το ακατόρθωτο και κατετάγη τέταρτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης.

Το πρόγραμμα του Έλληνα Ολυμπιονίκη, που μετέβη στη Γερμανία με ελάχιστες προπονήσεις λόγω της επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί, βαθμολογήθηκε με 14,733 βαθμούς. Πρώτος ήταν ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ με 14,933β. δεύτερος ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900β. και τρίτος ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ με 14,800β., που ήταν ο τελευταίος αθλητής ο οποίος εκτέλεσε πρόγραμμα κι εκείνος που έμελλε να στερήσει το μετάλλιο στον Πετρούνια. Οι τρεις πρώτοι αθλητές κατάκτησαν από σήμερα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, ενώ ο Πετρούνιας θα πρέπει να περιμένει και να προσπαθήσει για ένα εισιτήριο μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τις υπόλοιπες θέσεις στον τελικό, κατέλαβαν κατά σειρά οι Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία – 14,725), Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία – 14,666), Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία – 14,200) και Νικ Κλέσινγκ (Γερμανία – 14,166).

Ο Πετρούνιας θα έχει μία τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσει πρόκριση στο «Τόκιο 2020» μέσω της προ-Ολυμπιακής παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων, η οποία θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και μπορεί το μετάλλιο να μην ήρθε για τον Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης, ωστόσο όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο «τιτίβισμά» του, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο, ήδη έκανε τη φοβερή υπέρβαση.

Η Σιμόν Μπάιλς διατήρησε τα «σκήπτρα» στο άλμα και έφτασε τα 23 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (16 χρυσά) ισοφαρίζοντας την συγκομιδή-ρεκόρ του Λευκορώσου Βιτάλι Σέρμπο από τη δεκαετία του ’90.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΗΕLLAS JOURNAL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: