Κίνα: Kομματικός αξιωματούχος έκρυβε 13,5 τόννους χρυσού στο σπίτι του [video]

Από την αρχή του έτους πολλοί Ρώσοι έχουν συλληφθεί στη Ζαμπαϊκάλσκι επειδή προσπάθησαν να μεταφέρουν χρυσό στην Κίνα, σύμφωνα με την υπηρεσία τελωνείων. Photo via commons.wikipedia.org




Σίγουρα θα πρέπει να βρει κάποιες πολύ σοβαρές εξηγήσεις ο Κινέζος αξιωματούχος στο σπίτι του οποίοι η αστυνομία ανακάλυψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα βουνό χρυσάφι! Πρόκειται για πρώην κυβερνήτη της περιφέρειας Χαϊνάν, ο οποίος κατοικεί στην πόλη Χαϊκού.

Εκεί, λοιπόν, στην κατοικία του Τσανγκ Κι, ο οποίος σήμερα είναι μέλος της περιφερειακής και της δημοτικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, βρέθηκαν 13, 5 τόννοι χρυσού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για παράνομο θησαυρισμό.

Το χρυσάφι είναι κρυμμένο σε μυστικό υπόγειο με καμουφλαρισμένη είσοδο.

Εκτός του χρυσού, οι άνδρες των διωκτικών αρχών, βρήκαν και εκατομμύρια γουάν σε ρευστό, καθώς και πανάκριβες αντίκες. Τέλος, βρέθηκαν τίτλοι τεράστιας πολυτελούς ακίνητης περιουσίας.

Σημειώνεται ότι βάσει της νομοθεσίας της Κίνας, κομματικοί και κρατικοί αξιωματούχοι που καταδικάζονται για “οικονομικά εγκλήματα” ή διαφθορά, μπορούν να αντιμετωπίσουν την θανατική ποινή.

Με πληροφορίες από Russia Today

Είναι ντροπή των Ευρωπαίων ηγετών η αθλιότητα στους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: