Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Κυπριακές εφημερίδες. Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

FILE PHOTO: Κυπριακές εφημερίδες. Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ




Το αν υπήρξε ή όχι συμφωνία για τους όρους αναφοράς στις 9 Αυγούστου, οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, οι ελλείψεις σε φάρμακα, τα στοιχεία για την χορήγηση δανείων που έδωσε η ΕΚΤ και το άνοιγμα γραφείου στα κατεχόμενα από τον Ευρωβουλευτή Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, είναι τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Αντιπαράθεση για την 9η Αυγούστου» γράφει για νέα διαφορετική ερμηνεία δεδομένων και αποφάσεων από τους δύο ηγέτες και προβάλλει τις δηλώσεις Αναστασιάδη και Ακιντζί για το αν υπήρξε ή όχι συμφωνία για τους όρους αναφοράς. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες δεύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας. Αλλού αναφέρει ότι στο Ευρωκοινοβούλιο τίθεται θέμα για απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Το κράτος πρόνοιας θέλει τον manager του» γράφει ότι με υπερωρίες, αγορά υπηρεσιών και συνέργειες ξεκινά η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, το πράσινο φως για την οποία άναψε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Αλλού αναφέρεται σε επανεκκίνηση μεταρρυθμίσεων και γράφει για τα νομοσχέδια για την δημόσια υπηρεσία και τις συντάξεις που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με παρέμβαση του Υπουργείου Γεωργίας δεν κόπηκε χθες το ρεύμα της μονάδας του ΟΕΔΑ Λεμεσού στο Πεντάκωμο.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Άνω κάτω με τα φάρμακα» γράφει για αγώνα δρόμου για την κάλυψη των ελλείψεων και καθυστέρηση και στα εμβόλια για την γρίπη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Στέλλα Κυριακίδου κέρδισε τις εντυπώσεις και έλαβε το πράσινο φως από τις Επιτροπές ENVI και AGRI του Ευρωκοινοβουλίου. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής άρχισε έρευνα για τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ και λειτουργός της υπηρεσίας μετέβη χθες στο Προεδρικό και παρέλαβε στοιχεία.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ροή δανείων μόνο για μεγαλοεπιχειρηματίες» αναφέρεται σε αύξηση της χρηματοδότησης προς τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και μείωση της ροής προς τους μικρομεσαίους, δείχνουν τα νέα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας. Αλλού γράφει ότι δίδεται σήμερα στη δημοσιότητα έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα συμβόλαια ενοικίασης κρατικών υπηρεσιών. Σε άλλο θέμα γράφει για ρευματολογικά τμήματα στα νοσοκομεία και πως υπάρχουν στην Κύπρο 100.000 ασθενείς με κάποια ρευματική πάθηση και 35.000 με φλεγμονώδη ρευματική πάθηση.

Η αγγλόφωνη «Cyprus mail» με τίτλο «Σύγκρουση για το γραφείο Ευρωβουλευτή στο βορρά» γράφει ότι το γραφείο του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ θα φέρει πιο κοντά τους Τ/κ στην ΕΕ, όπως δηλώνει ο ίδιος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκδίκαση της υπόθεσης για τον βιασμό 19χρονης Βρετανίδας. Αλλού γράφει ότι η θεατρική παράσταση με την συμμετοχή αλόγου επί σκηνής, ακυρώθηκε μετά από τις διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν.

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/10/2019

Τελέστηκαν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για την Αμμόχωστο: Δήλωση Χριστοδουλίδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: