Ένας νεκρός στις συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη από πυροβολισμό Ισραηλινού στρατιώτη

Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν εναντίον του ισραηλινού Στρατού στη Δυτική Όχθη. EPA, MOHAMMED SABER
Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο, που έτρεχε προς το μέρος τους κρατώντας ένα μαχαίρι, κοντά σε ένα στρατιωτικό σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Το ισραηλινό υπουργείο τόνισε ότι ο Παλαιστίνιος έτρεξε προς το σημείο ελέγχου στο Τουλκαρέμ «κραδαίνοντας ένα μαχαίρι στο χέρι, με προφανή πρόθεση να επιτεθεί στο προσωπικό ασφαλείας».

Ένας μέλος των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας φώναξε στον επιτιθέμενο ζητώντας του να σταματήσει και καθώς εκείνος δεν σταμάτησε… «πυροβόλησε εναντίον του και τον εξουδετέρωσε».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ταυτοποίησε τον άνδρα ως έναν Παλαιστίνιο υπήκοο και ανέφερε ότι υπέκυψε στα τραύματά του. Οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το ισραηλινό υπουργείο άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από το σημείο του συμβάντος. Σε αυτή φαίνεται ένα μαύρο πλαστικό κάλυμμα, το οποίο η εκπρόσωπος του υπουργείου Μπέτυ Ιλοβίτσι είπε πως τοποθετήθηκε πάνω από το σώμα του Παλαιστινίου, στην άκρη του δρόμου με το σημείο ελέγχου να βρίσκεται μέτρα πίσω.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-dpa
Ιερουσαλήμ, Israel

Ο ηγέτης των Κούρδων δέχεται ζώνης ασφαλείας, αλλά όχι την εθνοκάθαρση από την Τουρκία

Παλαιστίνιοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal