Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, σεφ και φοιτητές στην πασαρέλα αλά… Ευρωκοινοβούλιο του Gvasalia [video, photos]

Στιγμιότυπο από την επίδειξη μόδας. Photo via Facebook. Demna Gvasalia Daily @Demnagvasaliadaily




Για την πρώτη επίδειξη μόδας του οίκου Balenciaga, από τότε που έγινε γνωστό ότι ο Demna Gvasalia παραιτείται από την κολεκτίβα μόδας Vetements – το streetwear όχημα που τον οδήγησε στο “τιμόνι” του παρισινού brand με σημαντική κληρονομιά – ο διευθυντής δημιουργικού “επιστράτευσε” ως μοντέλα προσωπικότητες από διαφορετικές επαγγελματικές πορείες για να αντιπροσωπεύσουν την ομορφιά, τα πρότυπα του σήμερα, του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, συλλέκτες έργων τέχνης, καθηγητές ξένων γλωσσών, γυμναστές, μουσικοί, σεφ και φοιτητές που σπουδάζουν σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία βάδισαν στην κυκλική πασαρέλα στο μπλε χρώμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φορώντας τις στολές “New Fashion Uniforms” του Gvasalia στην επίδειξη της συλλογής Balenciaga Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Ρούχα χωρίς ραφές, ογκώδη παρκά και φορέματα φετίχ από δαντέλα, όλα ήταν δημιουργίες του Gvasalia, όπως και τα πιο πρόσφατα sneakers Balenciaga.

Τα φουσκωτά μπουφάν, τα οποία διογκώνονταν ψηλά πάνω από τους ώμους και έδιναν στα μοντέλα τη σιλουέτα του Γκρου από την ταινία κινουμένων σχεδίων “Despicable Me”, πιστωτικές κάρτες που φοριούνται ως σκουλαρίκια ήταν ορισμένα από τα highlights της επίδειξης μόδας, τσάντες Hello Kitty σε χρώμα ροζ τσιχλόφουσκας, λευκό και μαύρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Guardian”.

Τις δημιουργίες του Γεωργιανού σχεδιαστή φόρεσαν η σπουδάστρια νοσηλευτικής, Αμάντα Χέρμανσον, το μοντέλο και δύτρια ελεύθερης κατάδυσης, Άστριντ Χόλερ και οι καλλιτέχνες, Τσάρλι Όσμπορν, Νάταλι Ζουκ και Ελάιζα Ντάγκλας, σύμφωνα με το Vogue.

Ένα κινηματογραφικό στούντιο στο προάστιο του Παρισιού Saint-Denis αναδιαμορφώθηκε για να μοιάζει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με καρέκλες στο μπλε χρώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα ωοειδές αμφιθέατρο.

Το σόου άνοιξε μια γυναίκα με ασημένια μαλλιά, η “Νίντα Μπρέιντι, αρχιτέκτονας”, φορώντας μαύρο κοστούμι και έκλεισε με πελώριες βραδινές τουαλέτες με τεράστιους φιόγκους στο πίσω μέρος ως μία εύθυμη παρωδία των φορεμάτων – σήμα κατατεθέν του ιδρυτή του οίκου Cristóbal Balenciaga.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε δημοπρασία η κάμερα της θρυλικής φωτογράφισης “In Bed With Marilyn Monroe”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: