175 και πλέον κλήσεις στην Πυροσβεστική στη Λευκωσία λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

File photo: Φωτογραφία, πηγή , ΚΥΠΕ




Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε περισσότερες από 140 κλήσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη Λευκωσία. Μέχρι στιμής έχουν ξεπεράσει τις 140, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως αφορούν στις περιοχές Αγλαντζιάς και κεντρικής Λευκωσίας.

Τα επεισόδια αφορούν εγκλωβισμένους επιβαίνοντες σε οχήματα που ακινητοποιήθηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων, αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους, ημιυπόγειους χώρους, υποστατικά, και πτώσεις δέντρων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται εργάζονται μέχρι στιγμής 6 συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έγινε ανάκληση προσωπικού. Επιπρόσθετα βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να ανταποκριθούν ομάδες από ΕΜΑΚ και Λάρνακα και τέθηκε σε εφαμογή διαδικασία ενίσχυσης με συνεργεία από την Πολιτική Άμυνα και με αριθμό ατόμων από την εθελοντική οργάνωση ΕΤΕΑ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε εξάλλου στις 11.58 για κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία κατέκαψε έκταση περίπου δυο εκταρίων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση , χαρουπόδεντρα και μικρό αριθμό ελαιόδεντρων ανατολικά του φράγματος του Κούρη στην περιοχή Βούναρος παρά το χωριό Ύψωνας.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.00. Εργάστηκαν για την κατάσβεσή της τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Οι κλήσεις λήφθηκαν τόσο από το 112 όσο και από τους τοπικούς σταθμούς Λευκωσίας, ενώ εργάζονται συνολικά 9 συνεργεία για ανταπόκριση στις κλήσεις. Επιπρόσθετα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ανταποκριθεί σε άλλες 2 κλήσεις για αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υποστατικά στην επαρχία Λεμεσού.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Προδρόμου: Με πολιτική βούληση και προθυμία ο πρόεδρος Αναστασιάδης στην τριμερή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: