Μητσοτάκης: Καλεί διάσκεψη προέδρων και πρωθυπουργών στην Αθήνα το 2020 για το κλίμα

File Photo: Ακτιβιστές συμμετέχουν σε διαδήλωση της Πρωτοβουλίας ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή στο Σύνταγμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους. Ακόμη και όσους δεν πιστεύουν ότι έχει ανθρωπογενή αίτια. Και οι δράσεις μετριασμού (mitigation) και προσαρμογής (adaptation) σε αυτή χρειάζονται καταμερισμό εργασίας, συντονισμό και χρήματα.

Η Ελλάδα στο διεθνή καταμερισμό εργασίας έχει αναλάβει σαφείς πρωτοβουλίες για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της διάβρωσης των μνημείων.

Σε αυτό το πνεύμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ομιλία του στην Ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα (Climate Action Summit) που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. A. Gutierrez, θα αναδείξει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας – με την υποστήριξη της UNESCO και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας – για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Στο πλαίσιο αυτό, θα προαναγγείλει τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης κορυφής στην Αθήνα για το θέμα αυτό σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων εντός του 2020.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στις ενέργειες της Ελλάδας για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και την έμφαση σε ένα μοντέλο πράσινης οικονομίας.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός, την πρώτη ημέρα παραμονής του στη Νέα Υόρκη, θα συναντηθεί κατά σειρά, με τον CEO της JP Morgan Chase και με τους ηγέτες της Κολομβίας, της Αλβανίας, του Κοσσόβου, της Παλαιστίνης και της Σερβίας, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη στην Washington Post.

Ποιους θα δει, τι θα συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, στη συνέλευση του ΟΗΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: