Παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη: Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

File Photo: Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
«Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε από τη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την εισήγηση της στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, τα μέλη της οποίας ενημερώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών με αφορμή την παραφιλολογία, όπως είπε, των τελευταίων ημερών ότι η ΝΔ άλλαξε θέση από όσα έλεγε προεκλογικά, υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε δηλώσει ότι άπαξ και ψηφιστεί η συμφωνία αυτή θα είναι εν ισχύ και δεν θα μπορεί καμία δύναμη να την αλλάξει.

Η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στα μακεδονικά προϊόντα ότι «θα υπάρξει διαχείριση και με βάση τα όσα είπε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός» αλλά και στο ζήτημα ένταξη της γειτονικής μας χώρας στην ΕΕ «όταν ξεκινήσει η συζήτηση θα ανοίγουμε τα κεφάλαια εισόδου ανάλογα με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων».

Η ίδια αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά. Χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την ρητορική του Ερντογάν και παραδέχθηκε ότι το περιβάλλον με την Τουρκία είναι προβληματικό. Δήλωσε ακόμα ότι δεν περίμενε ποτέ ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έκανε δηλώσει από την Αμμόχωστο και εκτίμησε ότι για την συμπεριφορά του αυτή θα κριθεί αυστηρά από τους συνομιλητές του στον ΟΗΕ.

Επέμεινε πάντως ότι ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να συνεχιστεί.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία δήλωσε ότι είναι επιδεινούμενες τα τελευταία χρόνια, επέμεινε όμως ότι πρέπει να παραμείνει σε ισχύ η συμφωνία που είχε υπογραφεί με την Αλβανία επί Καραμανλή.

Τις θέσεις της κυρίας Μπακογιάννη αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών εκθείασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Υπενθύμισε πάντως ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν φωνές εντός της ΝΔ που μιλούν για προδοτική και επιζήμια συμφωνία.

«Η διγλωσσία αυτή ξοδεύει το εθνικό μας κεφάλαιο» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: thetoc.gr / Αντώνης Γαλανόπουλος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal