Παράταση της προθεσμίας για τις 120 δόσεις ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

File Photo: Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων άνοιξε χθες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ζήτησε την επιμήκυνση της προθεσμίας της ευνοϊκής ρύθμισης των 120 δόσεων για όσους επιχειρηματίες έχουν συσσωρεύσει υποχρεώσεις μέσα στην κρίση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την συνάντηση που είχε

το προεδρείο με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη, η επιμήκυνση ζητείται λόγω της καθυστερημένης ενεργοποίησης της πλατφόρμας και προκειμένου να δοθούν κίνητρα  στους επιχειρηματίες που έχουν χρέη  για την επαναφορά τους στην ενεργό οικονομική δραστηριότητα, καθώς και την ενοποίηση των οφειλών τους στο ΚΕΑΟ/ΕΦΚΑ, ώστε να είναι δυνατή η συνολική ρύθμιση και αποπληρωμή τους.

Ζητήθηκε η θεσμοθέτηση ενός συστήματος επιβράβευσης για τους συνεπείς επιχειρηματίες, η αποκατάσταση της αναλογικότητας στις συντάξεις, καθώς και η θέσπιση ενός ορίου καταβολής ανώτατης κλίμακας έως του ποσού των 1.000 ευρώ.

Τέλος, συζητήθηκε η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα διευκολύνει την καταβολή μπόνους στους εργαζομένους, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια έμμεση αύξηση των εισοδημάτων τους χωρίς τεράστιες επιβαρύνσεις, την οργάνωση μιας ομάδας έμπειρων στελεχών, προερχόμενης από τον πρώην ΟΑΕΕ, για την άμεση διεκπεραίωση αιτημάτων υπολογισμού και καταβολής των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, αλλά και τη στελέχωση των τμημάτων του ΟΑΕΕ με άτομα που προέρχονται από αυτόν και μπορούν να ανταποκριθούν στις πολύπλοκες απαιτήσεις των ασφαλισμένων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι ο σύλλογος θα είναι πάντα στο πλευρό της Πολιτείας για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την επιχειρηματικότητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καταθέτουν για τη Νovartis στον Άρειο Πάγο οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος και Αγγελής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: