Ο Ζελένσκι κάνει “πλάτες” στον Τραμπ: Δεν θα αναμειχθούμε στα εσωτερικά των ΗΠΑ, δήλωσε

File Photo: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Κ) παρακολουθεί τη συνεδρίαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Κίεβο, Ουκρανία. EPA, SERGEY DOLZHENKO




Το Κίεβο δε σκοπεύει να δημοσιοποιήσει την περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τραμπ-Ζελένσκι στις 25 Ιουλίου, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου που ίσως οδηγήσει ακόμα και σε παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

  • Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να ερευνήσει οποιαδήποτε υπόθεση στην οποία υπάρχει παραβίαση του νόμου, όμως ως ανεξάρτητη χώρα δεν θα ενεργήσει απλώς βάσει των εντολών τρίτων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος διευκρίνισε μάλιστα ότι είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τραμπ.

Στο μεταξύ σύμβουλος του Ζελένσκι επεσήμανε ότι η Ουκρανία δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ.

  • «Θεωρούμε τις ΗΠΑ φίλες και στρατηγικό μας εταίρο. Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι τα δικά τους εσωτερικά, πολιτικά παιχνίδια. Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό με κανένα τρόπο», τόνισε ο Αντρίι Γιερμάκ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο 1+1 που μεταδόθηκε αργά χθες Κυριακή.

Ο Γιερμάκ μίλησε με τον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, στη Μαδρίτη λίγες ημέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία της 25ης Ιουλίου.

Η συνάντηση αυτή είναι μία από τις αρκετές που φέρεται να είχε ο Τζουλιάνι με Ουκρανούς αξιωματούχους στην Ευρώπη φέτος, στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκούσε ο Τραμπ στο Κίεβο για να ερευνήσει τον Τζο και τον Χάντερ Μπάιντεν.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Το 55% των Αμερικανών υπέρ διεξαγωγής έρευνας για Τραμπ: Διχασμένοι για παραπομπή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: