Μενδώνη: Προσβλητική για τα Γλυπτά του Παρθενώνα η κατάσταση στο Βρετανικό Μουσείο

File photo: Τα γλυπτά του Παρθενώνα.




«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα”, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός έκανε την παραπάνω δήλωση αναφερόμενη στις φωτογραφίες που τράβηξαν δυο Ελληνες από το Ηράκλειο της Κρήτης οι οποίοι πρόσφατα επισκέφτηκαν το Βρετανικό Μουσείο για να δουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Εκεί, όπως κατήγγειλαν στο Cretapost, απογοητεύτηκαν βλέποντας εικόνες εγκατάλειψης: εισροή υδάτων από την οροφή, μούχλα, δυσοσμία και αράχνες…

Η κ. Μενδώνη, κατέληξε στη δήλωσή της: “Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα». Αυτό δήλωσε -σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού- η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε: Στον καθιερωμένο αγιασμό και ο πολιτικός κόσμος της χώρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: