Το πρώτο κουδούνι χτύπησε: Στον καθιερωμένο αγιασμό και ο πολιτικός κόσμος της χώρας

Στον αγιασμό στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου παρέστη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, έδωσαν το παρών σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας, προκειμένου να παραστούν στην πρώτη μέρα στα σχολεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς μετέβη στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 170Ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια και παρακολούθησε την τελετή Αγιασμού.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου.

Στη Λέρο βρίσκεται από την Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Η κ. Κεραμέως έδωσε το «παρών» στις τελετές αγιασμού του 10ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου καθώς επίσης στην τελετή αγιασμού στο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου.

Από την Λέρο η υπουργός αναχώρησε με σκάφος για την Κάλυμνο, προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό στο «Νικηφόρειο» ΕΕΕΚ, το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, έδωσε το «παρών» στα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο Δημοτικό και 97ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στα οποία θα τέλεσε τον αγιασμό ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στη συνέχεια, μετέβη στη Σιβιτανίδειο Σχολή και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, έδωσε το «παρών» στην τελετή αγιασμού στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, βρέθηκε στον σχολικό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου.

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας έδωσε το «παρών» στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ και του 50ου Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Πόλη.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal