“Καλοδεχούμενοι” οι δήμαρχοι που συμφωνούν με Σουλτάνο: Ζήτησε απόσταση από… τρομοκράτες

Δημάρχους μητροπολιτικών δήμων της Τουρκίας υποδέχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, Άγκυρα, Τουρκία, Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία
«Καλοδεχούμενους» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους Τούρκους δημάρχους που κρατούν αποστάσεις από τρομοκρατικές οργανώσεις και από παραβιάσεις του νόμου.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την καθαίρεση τριών δημάρχων του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ, Βαν και Μαρντίν και την αντικατάστασή τους με κρατικούς αξιωματούχους λόγω κατηγοριών για «τρομοκρατία», και τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση, ο Ερντογάν υποδέχθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο 29 μητροπολιτικούς δημάρχους.

  • Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι πολιτικοί μπορούν να έχουν διαφορετικές απόψεις και θέσεις αλλά χρειάζεται να μπορούν να δρουν με ενότητα όταν το έθνος και τα συμφέροντα της χώρας διατρέχουν κίνδυνο.

Τονίζοντας ότι τα ¾ του τουρκικού πληθυσμού κατοικούν σε μητροπολιτικούς δήμους, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι οι δήμαρχοι σε αυτές τις περιοχές έχουν μεγάλη ευθύνη.

  • «Είμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι με δημάρχους που κρατούν αποστάσεις από την τρομοκρατία, τρομοκρατικές οργανώσεις και την παρανομία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι δήμαρχοι που παρευρέθηκαν στη συνάντηση προέρχονταν και από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό κόμμα (CHP). Οι κρατικοί αξιωματούχοι που διορίστηκαν στις θέσεις των τριών φιλοκούρδων δημάρχων εκπροσώπησαν τους δήμους τους στην συνάντηση.

Πριν από μία εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού απείλησε «να καταστρέψει» τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου επειδή εξέφρασε τη στήριξή του στους τρεις καθαιρεθέντες Κούρδους δημάρχους.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu

Παράνομη η προσάρτηση της Κοιλάδας Ιορδάνη λέει η Άγκυρα: Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal