ΗΠΑ: Μήνυση από πελάτη των Starbucks στη Φιλαδέλφεια γιατί τον έβγαλαν … τζιχαντιστή

File photo: Κατάστημα της αλυσίδας Starbucks. Pixabay.com




Ο Νάικ Τζόνσον είπε ότι παράγγειλε σε κατάστημα Starbucks στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ δίνοντας το ισλαμικό του όνομα, Αζίζ.  Στην συσκευασία της παραγγελίας του, όμως, όταν την παρέλαβε, διαπίστωσε πως ήταν γραμμένο … Isis, δηλαδή, το όνομα του  Ισλαμικού κράτους ή της τζιχαντιστικής οργάνωσης ….

Ο Τζόνσον με δηλώσεις του στην Washington Post ανέφερε πως ετοιμάζεται να υποβάλλει μήνυση εναντίον του καταστήματος. Η υπάλληλος τον ρώτησε το όνομά του για να το γράψει στη συνέχεια στην συσκευασία των τριών ροφημάτων που είχε παραγγείλει. Ωστόσο, η κατάληξη ήταν διαφορετική. Το Αζιζ έγινε Isis, κάτι που όπως ο ίδιος δηλώνει τον σόκαρε και τον εξόργισε.

Ο πελάτης, λέει στην αμερικανική εφημερίδα πως “άπειρες φορές στο παρελθόν” είχε δώσει το όνομα Αζίζ στο κατάστημα. Όμως, αυτή τη φορά κάτι άλλαξε. Κι έτσι ο 40χρονος Αζίζ ή Νάικ ένοιωσε ότι επρόκειτο για σαφή [φυλετική] διάκριση….

Απ’ την πλευρά του εκπρόσωπος των Starbucks δηλώνει ότι “μετά από έρευνα που κάναμε δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για περίπτωση διάκρισης ή χαρακτηρισμού” του πελάτη. “Ο πελάτης πλησίασε και έδωσε το όνομα Αζίζ. Η μπαρίστα εσφαλμένα το έγραψε λάθος Επικοινωνήσαμε με τον κ. Τζόνσον και του ζητήσαμε συγνώμη για αυτό το λάθος”.

Πάντως ο πελάτης διαψεύδει ότι το κατάστημα ήρθε σε επαφή μαζί του και δεν αισθάνεται ότι το θέμα έληξε.

Απ’ την πλευρά της, η Wahington Post επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κατάστημα της Φιλαδέλφεια βγαίνει με αρνητικό τρόπο στα ΜΜΕ και μάλιστα για ζητήματα ρατσισμού και διακρίσεων. Ένα περιστατικό που αναφέρει, θέλει υπάλληλο του καταστήματος να φωνάζει την αστυνομία γιατί μια παρέα Αφροαμερικανών καθόταν σε τραπέζι χωρίς να παραγγείλει….Η αστυνομία τους συνέλαβε.
Το περιστατικό συνέβη πέρσι και τότε η διεύθυνση των Starbucks έκλεισε 8.000 καταστήματα για ένα απόγευμα προκειμένου οι περίπου 175.000 υπάλληλοί της να παρακολουθήσουν σεμινάριο για την ακούσια προσβολή και προκατάληψη….

Με πληροφορίες από Guardian/ The Washington Post

Στη Βενετία ο …ΣΥΡΙΖΑ: Αποθέωση για τον Κώστα Γαβρά και την ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα»

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: