Η ΕΥΠ τα «έβαλε» με τα ΟΥΚ και σε χρόνο-ρεκόρ έλυσε το μυστήριο στη Λέρο: Έρχονται εξελίξεις…

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την κλοπή του υλικού από την αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Φωτογραφία, Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

Έχει ακόμη δρόμο η υπόθεση της αφαίρεσης του οπλισμού στην Λέρο έλεγαν αργά χθες βράδυ ανώτατα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και πρόσωπα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

  • Ο εντοπισμός απ’ εδώ και μετά των βαρέων όπλων και η επιστροφή τους σε στρατιωτική βάση, μετά βεβαίως από την εξέτασή τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για λήψη γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, θα ολοκληρώσει την πρώτη σοβαρότατη φάση αυτής της ιστορίας που αναστάτωσε το Πολεμικό Ναυτικό.
  • Η συνέχεια θα έχει να κάνει με το «ξεσκόνισμα» του προφίλ των δυο αποστράτων πλέον μελών των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ο ρόλος που έχουν παίξει σ’ αυτή την υπόθεση ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης, όπως κι άλλα τουλάχιστον δυο πρόσωπα για τα οποία, όπως λένε οι ίδιες πηγές εξετάζονται σε επίπεδο πληροφοριών.
  • Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, η σημερινή μέρα ίσως φέρει νέες ραγδαίες εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της έρευνας που είχε σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δυο αποστράτων και την ειδοποίηση να μεταβεί στη Λέρο από μονάδα της Αλεξανδρούπολης όπου υπηρετεί ο αρμόδιος αποθηκάριος που κατείχε τα κλειδιά και τους κωδικούς μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι καταθέσεις δίνονται από τα τρία πρόσωπα που φέρονται να σχετίζονται απόλυτα με την απώλεια του οπλισμού και βοηθούν. Όμως ορισμένες φορές, κυρίως τα δυο πρώην επίλεκτα μέλη των ειδικών δυνάμεων αρνούνται να δώσουν περισσότερες απαντήσεις.

Η ΕΥΠ λειτούργησε υποδειγματικά

Πάντως το εξειδικευμένο προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όπως και της αντιτρομοκρατικής, λειτούργησαν αυτή τη φορά υποδειγματικά σ’ αυτό το θρίλερ με ρεκόρ στον χρόνο να ξεδιαλύνουν το τοπίο.

Η πολύτιμη βοήθεια στην έρευνα των αρχών ασφαλείας, έχει να κάνει με το back up στον χρόνο, μέσα από σβησμένο υλικό στους σκληρούς δίσκους στο καταγραφικό μηχάνημα της αποθήκης που επανέφεραν, για να τους δείξει τα πρόσωπα κλειδιά που εδώ και ένα 24ωρο απασχολούν για τις πράξεις τους.

  • Η προσπάθεια των στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται για να επαναφέρουν στις οθόνες ολόκληρη τη χρονιά που πέρασε κι αυτό διότι απαιτείται περισσότερος έλεγχος για να διαπιστωθεί από τις στρατιωτικές, αστυνομικές και δικαστικές αρχές αν οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται κι άλλες φορές εκτός της επίμαχης στιγμής που ο φακός της κάμερας ασφαλείας τους είχε πιάσει στα πράσα. Ήταν μια ώρα απαγορευτική για να βρίσκονται εκεί.
  • Σ’ αυτό το σημείο, πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό σημειώνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν και παραμένουν τα ενδεδειγμένα στη μονάδα της Λέρου και με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού, έφεραν στο φως τους «ποντικούς» που λειτούργησαν εκ των έσω διότι αν αποτολμούσε κάποιος εξωτερική εισβολή είτε με στόχο την δολιοφθορά είτε την κλοπή, είναι βέβαιο πως δεν θα κατάφερνε να πλησιάσει, ακόμη κι αν είχε περάσει την στρατιωτική περίφραξη της εγκατάστασης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη των αρχών ασφαλείας, εκτός των στρατιωτικών και του Πολεμικού Ναυτικού, τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα των ερευνών βρέθηκαν και πολλές φορές στη φωλιά των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού για να αλιεύσουν πολύτιμες πληροφορίες για το προφίλ των δυο πρώην κατώτερων σε βαθμό μελών της επίλεκτης μονάδας.

Τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου «ποζάρουν» οι τρεις στην αποθήκη…

Ο πρώην διαχειριστής που εξετάζεται ως ύποπτος, αφού είχε παραδώσει οπλισμό, κλειδιά και κωδικούς στον επόμενο οπλονόμο (που ελέγχεται και αυτός) δεν μετέβη απευθείας στον τόπο μεταθέσεώς του και παρέμεινε έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτώβρη στο νησί της Λέρου και την μονάδα.

  • Αυτές ακριβώς είναι οι επίμαχες ημέρες που σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές, εμφανίστηκαν οι δυο άνδρες. Ο ίδιος ζήτησε και πήρε τα κλειδιά, ίσως και τους νέους κωδικούς από τον αναλαμβάνοντα τότε καθήκοντα. Το πρόσχημα ήταν ότι τα δυο στελέχη των ειδικών δυνάμεων ήθελαν να επιθεωρήσουν τον οπλισμό που είχαν αφήσει εκεί.
  • Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, και το γεγονός ότι ο νυν οπλονόμος γύρισε το μυαλό του πίσω και θυμήθηκε τι είχε συμβεί έναν χρόνο πριν, όταν μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα στην συγκεκριμένη μονάδα, βοήθησε πολύ τις αρχές για να πιάσουν την άκρη του νήματος. Ωστόσο, όπως είχε γίνει γνωστό την περασμένη Τρίτη, η καταμέτρηση του Δεκεμβρίου, η προγραμματισμένη ετήσια δηλαδή, έδειχνε ότι τα όπλα όλα ήταν στη θέση τους….

Εδώ ίσως παρουσιάζεται ένας ακόμη γρίφος για τις αρχές, στρατιωτικές και αστυνομικές διότι δεν μπορεί οι καταγραφές στα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου να δείχνουν «εισβολείς» και τον Δεκέμβριο να καταγράφεται ο οπλισμός στην θέση του.

Προσήχθησαν και ανακρίνονται οι τρεις ύποπτοι για κλοπή στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: