Εντυπωσιακές διαδρομές στο 52ο Ράλι ΔΕΘ: Νικητές οι Αναπολιτάκης και Τσιούκας

File Photo: Αναπολιτάκης και Τσιούκας, οι νικητές του 52ου Ράλι ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Photo via Unsplash.com, @photopum




Κρητική… υπόθεση αποδείχθηκε τελικά το 52ο ράλι ΔΕΘ. Μετά από συναρπαστικό αγώνα σε δύο πανέμορφες ειδικές διαδρομές που επαναλήφθηκαν πέντε φορές, οι Γιώργος Αναπολιτάκης και Αθανάσιος Τσιούκας κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι με Ford Fiesta R5 για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το ράλι Ηπείρου.

  • Όλα κρίθηκαν στην δεύτερη ειδική διαδρομή όταν οι άλλοι διεκδικητές της νίκης, ο πρόεδρος του ΑΟΘ Σωκράτης Τσολακίδης με τον Χάρη Δήμο και το πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 Evo είχαν μια έξοδο σε στροφή, χάνοντας 43 πολύτιμα δευτερόλεπτα που στο τέλος, όπως αποδείχθηκαν, τους στοίχισαν την πρώτη θέση. Τελικά ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αν και πήγαν καλύτερα στις υπόλοιπες ειδικές διαδρομές αλλά δεν μπόρεσαν να μειώσουν τον χρόνο.

Στο 3ο σκαλί ανέβηκαν οι Νίκος Παυλίδης και Άλλαν Χάριμαν οδηγώντας για πρώτη φορά το Skoda Fabia R5.

Νικητές στην F2 οι αφοί Κτιστάκη με Peugeot 306 και στην ομάδα Ν οι Αλυγιζάκης-Xατζηδάκης με Mitsubishi Evo.

  • Το ευχάριστο για τους διοργανωτές ήταν οι πολλές συμμετοχές που άγγιξαν φέτος τις 45 και είναι ρεκόρ των οκτώ τελευταίων χρόνων. Σημαντικό ρόλο -ωστόσο- έπαιξε και το γεγονός ότι ο αγώνας ΔΕΘ προσμετρούσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι ασφάλτου, καθώς και στο αντίστοιχο κύπελλο ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

Ο καιρός και οι θεατές από την άλλη ήταν σύμμαχοι των προσπαθειών των πληρωμάτων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στις πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού 66,87 χιλιομέτρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
15/09/2019

Σάρωσε τα μετάλλια στην κωπηλασία η Εθνική: Είκοσι μετάλλια, τα εννέα χρυσά, στο Βελιγράδι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: