Εμφάνιση… “σφηνάκι” Τραμπ στη Σύνοδο για το κλίμα: Έμεινε λίγα λεπτά για την ομιλία Μόντι

File Photo: Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι (Α) και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Δ) ομιλούν σε κοινό στην κοινότητα Χάουντι Μόντι στο Χιούστον, στο πλαίσιο του Φόρουμ για την Ινδία, Τέξας, ΗΠΑ. EPA, PATRIC SCHNEIDER




Αιφνίδια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Νέα Υόρκη, σήμερα Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, στην οποία δεν προβλεπόταν να συμμετάσχει.

Προς έκπληξη όλων o Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Ο Τραμπ δεν ανέβηκε στο βήμα, κάθισε για λίγα λεπτά στην αίθουσα, άκουσε και χειροκρότησε την ομιλία του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.Κατόπιν, λίγο μετά την ομιλία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, έφυγε χωρίς να πει ούτε μια λέξη.

Ποιος ήταν ο στόχος αυτής της εμφάνισης; Οι εξηγήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του, δεν το αποσαφήνισαν. “Πιστεύω πολύ στον καθαρό αέρα και στο καθαρό νερό και όλες οι χώρες πρέπει να εργαστούν μαζί για να τα καταφέρουν. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό”, είπε.

Κατά τύχη, ο Τραμπ έφτασε στο κτίριο του ΟΗΕ ακριβώς τη στιγμή που η Γκρέτα Τούνμπεργκ ετοιμαζόταν να φύγει, μετά τη δική της, παθιασμένη ομιλία για το κλίμα. Την ώρα που πλησίαζε στην έξοδο, ένας Αμερικανός πράκτορας των υπηρεσιών ασφαλείας, εμπόδισε την 16χρονη, ζητώντας της να σταθεί στο πλάι. Εκείνη περίμενε, με τα χέρια σταυρωμένα, να περάσουν ο Τραμπ και η πολυπληθής συνοδεία του. Ο πρόεδρος δεν φάνηκε να την πρόσεξε. Κατόπιν, η έφηβη έφυγε.

Οι περίπου 60 ξένοι ηγέτες συμμετέχουν σε αυτή τη σύνοδο με σκοπό να δώσουν μια νέα ώθηση στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ λίγους μήνες αφότου ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Οι ηγέτες πλην Τραμπ θα ανακοινώσουν σχέδιο για το κλίμα: Ρεκόρ θερμοκρασίας τα επόμενα 5 χρόνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: