Έγραψαν ιστορία Ξάνθη και Άρης: Τρίτη ομάδα με 3/3, θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού αντίστοιχα

Ο παίκτης του Άρη Λούκας Σάσα πανηγυρίζει σε παλαιότερο αγώνα της ομάδας του με τον ΟΦΗ. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ




Με δύο ιστορικά γεγονότα ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League: αφενός η Ξάνθη έγινε μετά τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό η τρίτη ομάδα που φτάνει στο 3/3 στη φετινή σεζόν, αφετέρου ο Άρης σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη του επί του Παναθηναϊκού.

Επιτέλους νίκη για τον Πανιώνιο, με νέο προπονητή στον πάγκο, αλλά και νέο “τρίποντο” για την ΑΕΚ με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της.

  • ΞΆΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση! Η Ξάνθη έφτασε στο 3/3 πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα της Ιστορίας της, έχοντας μάλιστα κερδίσει και τα τρία ματς με το σκορ αυτό! Καλύτερη εκκίνηση στη θητεία του στον πάγκο των Ακριτών σίγουρα δεν περίμενε ο Κίκο Ραμίρεθ. Αντίθετα, ο Μπόρχα Χιμένεθ βλέπει την ομάδα του κολλημένη στο απόλυτο μηδέν – κι απόλυτα φυσιολογικά στο φινάλε του αγώνα στα Πηγάδια δήλωσε “ανήσυχος” – καθώς δεν κατάφερε για δέκατο διαδοχικό παιχνίδι ο Αστέρας να κερδίσει την Ξάνθη (επτά ισοπαλίες, τρεις ήττες).

  • ΑΕΚ – ΛΑΜΙΑ 2-0

Ενα ημίχρονο και ο Μάρκο Λιβάγια ήταν αρκετά για την ΑΕΚ. Η “Ένωση” έφτασε στη δεύτερη συνεχή νίκη της στο πρωτάθλημα – και τρίτη σε όλες τις διοργανώσεις – με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της ενώ, παράλληλα, διεύρυνε το αήττητο σερί της απέναντι στη Λαμία. Μπορεί η ΑΕΚ για πρώτη φορά στη φετινή Super League να κράτησε απαραβίαστη την εστία της, ωστόσο η υποτονική εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου προβλημάτισε τον πρώην κεντρικό αμυντικό των “κιτρινόμαυρα”. Η ομάδα της Φθιώτιδας, από την άλλη, συμπλήρωσε επτά ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια ως φιλοξενούμενη της ΑΕΚ (τρία για το πρωτάθλημα και τέσσερα για το Κύπελλο) ενώ, παράλληλα, η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου έμεινε δίχως νίκη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, μετά τις δύο εντός έδρας ισοπαλίες!

  • ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 1-0

Πολλες πρωτιές στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος, μετά από δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές, πέτυχε την πρώτη φετινή του νίκη, στο ντεμπούτο του πρώτου Κύπριου προπονητή που αναλαμβάνει σύλλογο της Super League – ο λόγος για τον Νικόδημο (Νίκκι Παπαβασιλείου)! Δεν συνιστά, ωστόσο, πρωτιά το γεγονός ότι σκόραρε ο Νόβισα Μακσίμοβιτς, καθώς ο 31χρονος Σέρβος είχε κρίνει και το περυσινό παιχνίδι στην Πλατεία! Κι αν οι “κυανέρυθροι” ξεκόλλησαν από το – 6, οι Θεσσαλοί έμειναν στον έναν βαθμό που έχουν από την πρεμιέρα αλλά και στο μόλις ένα διπλό στη Νέα Σμύρνη τα τελευταία 32 χρόνια! Πικράθηκε και ο Μιχάλης Γρηγορίου που προ διετίας είχε θητεύσει στον πάγκο του Πανιώνιου…

  • ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4-0

Από τη σεζόν 2002-03, με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, είχε να μείνει δίχως νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός. Τότε, μάλιστα, οι “πράσινοι” είχαν γνωρίσει ισάριθμες ήττες! Ο Αρης, αντίθετα, πήρε το πρώτο φετινό του “τρίποντο”, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να έχει συμμετοχή στα τέσσερα από τα πέντε τέρματα της ομάδας του στη σεζόν – τρεις ασίστ και ένα γκολ – και τον Ιντέγε Μπράουν να σκοράρει και πάλι απέναντι στο “τριφύλλι”, όπως είχε κάνει και φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού! Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός συνέβαλλε τα μέγιστα στο να κάνει ο υπηρεσιακός τεχνικός Απόστολος Τερζής το 2/2 στον πάγκο του Άρη καθώς με αυτόν οι “κίτρινοι” είχαν κερδίσει πέρυσι 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Παράλληλα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού από καταβολής της Α’ Εθνικής και, μοιραία, ο Γιώργος Δώνης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον!

Κώστας Βρουλής, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με Ολυμπιακό Βόλου η Αταλάντη μετά το 1-0 με Ατρόμητο Πατρών: Τα αποτελέσματα των αγώνων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: