Ακατανόητο: Ζητούν πίσω το ροτβάιλερ που σκότωσε το παιδί τους, θα αποφασίσει ο εισαγγελέας

File Photo: Σκύλος ράτσας ροντβάιλερ. Photo nia Unsplash.com, @pope_moisa
Να επιστρέψει σε αυτούς το ροτβάιλερ που τραυμάτισε θανάσιμα το μόλις δύο μηνών βρέφος της και παραμένει στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, ζητά η οικογένεια από τα  Γλυκά Νερά.

Η διατύπωση του αιτήματος είναι ακατανόητη για την κοινή λογική παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο ιστότοπος protothema.gr ο σκύλος στο διάστημα που φιλοξενείται εκεί δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας, αντιθέτως από την «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία» μιλούν για ένα ήσυχο ζώο με ήπια συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την κατάθεση του πατέρα στην ΕΛΑΣ, λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, «το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κανούρη, υπεύθυνο κτηνίατρο της «Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας», επειδή το ζώο είναι ιδιόκτητο είτε θα επιστρέψει πίσω στην οικογένεια, είτε θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Όπως αναφέρει ο ίδιος, μέχρι στιγμής η οικογένεια φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία της να επιστρέψει σε εκείνη το ροτβάιλερ που απέκτησε πριν από οχτω περίπου χρόνια αλλά να φιλοξενηθεί σε συγγενικό σπίτι και όχι στο διαμέρισμα τους στα Γλυκά Νερά.

Προκειμένου να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες από τον πατέρα του άτυχου βρέφους προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει στο τέλος και αφού λάβει υπόψιν του όλα τα στοιχεία της δικογραφίας τι ακριβώς θα συμβεί με το ζώο.

Πηγή protothema.gr

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal