Ζει άραγε ο Στιβ Τζομπς; Σάλος στο Facebook από φωτογραφία που τον … δείχνει στην Αίγυπτο

File photo: Ο Στίβ Τζομπς. photo via Facebook




Ήταν αρκετό να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μια φωτογραφία ενός άνδρα που είναι, πράγματι, ί”φτυστός” ο αποθανών συνυδρυτής τκαι διευθυντής της Apple, Στιβ Τζομπς, για να οργιάσουν οι θεωρίες συνωμοσίας: Είναι ζωντανός ο Τζομπς και κρύβεται στην Αίγυπτο; Σκηνοθέτησε τον θάνατό του; 

Ο συνιδρυτής της Apple, εμπνευστής μιας παγκόσμιας τεχνολογικής επανάστασης, φυσικά πέθανε το 2011 σε ηλικία 56 χρόνων, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η φωτογραφία που κάνει θραύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει έναν άνδρα να κάθεται σε μια λευκή πλαστική καρέκλα σε κάποιο καφέ της Αιγύπτου, να φορά τα γνωστά χαρακτηριστικά γυαλιά του Τζομπς, να έχει γκρίζα μαλλιά  και φυσικά να δείχνει ολόιδιος με τον αποθανόντα επιχειρηματία. Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που  υποστηρίζουν πως πρόκειται για επεξεργασμένη εικόνα.

photo via Facebook

Όμως, μια πιο καλή ματιά στη φωτογραφία, λένε άλλοι, δείχνει ότι ο άνδρας δεν φοράει παπούτσια, κάτι που χτυπάει ευαίσθητες χορδές στους θαυμαστές του Τζομπς, γιατί ήταν γνωστό ότι συνήθιζε να είναι ξυπόλητος, ειδικά όταν σκεφτόταν κάποια ιδέα ή κάποιο πρόβλημα.

Τι να απαντήσει κανείς, ωστόσο, στο επιχείρημα άλλων σχολαστικών παρατηρητών που επισημαίνουν πως ο άνδρας στη φωτογραφία φαίνεται να μην φορά ρολόι της  Apple … σίγουρα ένα σοβαρό αντεπιχείρημα.

Η φωτογραφία ανέβηκε στο  Facebook το Σάββατο, αλλά δεν είναι σαφές πότε έχει τραβηχτεί.

«Ξέρω ότι αυτό υποτίθεται πως είναι αστείο, αλλά WTF, αυτός ο τύπος μοιάζει πάρα πολύ με τον Στιβ Τζομπς για να είναι τυχαίο», γράφει κάποιος, σχολιάζοντας. Άλλοι υποστήριξαν πως το να προσποιηθεί πως πέθανε και να κρυφτεί στην Αίγυπτο είναι κάτι που θα έκανε ο Τζομπς, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που λένε  ότι ο βιολογικός πατέρας του ήταν Σύριος, και ίσως είναι πιθανότερο να υπάρχουν άνδρες με παρόμοια χαρακτηριστικά σε αυτές τις χώρες…

“Ακόμη κι ο τρόπος που κάθεται”, επισημαίνει κάποιος άλλος και τα σχόλια δεν έχουν τέλος….

Με πληροφορίες από την The Sun

Στη Σκιάθο βρίσκεται ο σεΐχης του Κατάρ για διακοπές, με τη θαλαμηγό του «Al Mirqab» [βίντεο]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: