Το Facebook… σκοτώνει instagram και WhatsApp και τα ανασταίνει με νέα ονόματα

File photo: Κοντινό πλάνο της εφαρμογής στο Instagram σε κινητό τηλέφωνο. EPA, SASCHA STEINBACH




Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποφάσισε να αλλάξει για λόγους στρατηγικής και μάρκετινγκ τα ονόματα του Instagram και του WhatsApp, των δύο δημοφιλών εφαρμογών που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Facebook.

Το Facebook είχε αγοράσει το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014, όπως οι περισσότεροι χρήστες και επενδυτές δεν γνωρίζουν ότι αποτελούν περιουσιακό του στοιχείο.

Instagram και WhatsApp έως τώρα λειτουργούσαν ανεξάρτητα από την μητρική εταιρεία με δικούς τους διευθύνοντες συμβούλους, δικές τους εφαρμογές και ιστοσελίδες, τα δικά τους κτίρια γραφείων και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Την Παρασκευή, το Facebook επιβεβαίωσε ότι η ανεξάρτητη εποχή των δύο εφαρμογών έφτασε στο τέλος της. Η εκπρόσωπος, Bertie Thomson δήλωσε: «Θέλουμε να είμαστε σαφέστεροι σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αποτελούν μέρος του Facebook.»

Για να γίνει αυτό γνωστό και στο ευρύ κοινό, στις δύο αυτές εφαρμογές θα προστεθεί η λέξη «Facebook» μπροστά από τον ξεχωριστό τους τίτλο: Facebook Instagram και Facebook WhatsApp.

Οι νέοι τίτλοι θα εμφανιστούν στις δύο εφαρμογές στο App Store και στο Google Play.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: