Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ από την Ξάνθη στην πρεμιέρα της Super League

Κακή εμφάνιση από την ΑΕΚ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Ο κατήφορος της ΑΕΚ δεν έχει τελειωμό. Οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά ως γηπεδούχοι από την Ξάνθη με 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League και αποδοκιμάστηκαν έντονα από περίπου 5.000 οπαδούς τους στο ΟΑΚΑ.

Τα γκολ των θριαμβευτών σημείωσαν οι Ντε Αμορίμ (68΄) και Μπαριέντος (78΄), ενώ μείωσε στο 90΄ ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε προπονητικό επίπεδο, καθώς μετά από τις διαδοχικές αποτυχίες ο Μιγκέλ Καρντόσο πιθανότατα «μετράει μέρες» στον πάγκο της.

Η ΑΕΚ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 34ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Φρανσίσκο Ζεράλντες με 2η κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ούτε μετά την είσοδο του Λιβάγια και μοιραία ήλθε η πανωλεθρία.

Στο 68΄ από ασίστ του Στάρτζεον πλάσαρε ο Μπαριέντος, απέκρουσε ο Μπάρκας, όμως εκεί ήταν παρών ο Ντε Αμορίμ που από κοντά άνοιξε το σκορ, μόλις επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα.

Δέκα λεπτά αργότερα (78΄), ο Ρενέλα πέρασε έξοχη ασίστ στον Μπαριέντος, που «εκτέλεσε» τον Μπάρκα στο τετ α τετ και σφράγισε την πρώτη νίκη εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης επί της ΑΕΚ, μετά από 28 αγώνες! Μια επιτυχία που σίγουρα πιστώνεται και στο νέο προπονητή της ακριτικής ομάδας, τον Ισπανό Κίκο Ραμίρεθ.

Στο 90΄ ο Ολιβέιρα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά ήταν πλέον αργά…

Διαιτήτης: Γ. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κόκκινη: Ζεράλντες (34’ –δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Σβάρνας – Ντουρίσκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς Τερκί, Μάνταλος

AEK (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (74΄ Γαλανόπουλος), Σιμόες (83΄ Αλμπάνης), Βέρντε (58΄ Λιβάγια), Ζεράλντες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41΄ λ.τρ. Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (61΄ Ντε Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στάρτζεον, Μπαριέντος (80΄ Ντε Λούκας), Τερκί, Ρενέλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαγικό ντεμπούτο στη Super League ο Βόλος: Νίκησε με 2-1 τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: