Ο Σαλβίνι δηλώνει έτοιμος να σώσει την κυβέρνηση “για λίγο” ώστε να περάσει ο προϋπολογισμός

Ο Ματέο Σαλβίνι στην διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης της ιταλικής Γερουσίας.EPA/CLAUDIO PERI
Ο αρχηγός της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι επικαλούμενος “την προστασία της Παρθένου Μαρίας” δήλωσε σήμερα ότι θα “ξανάκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα” – αναφερόμενος στην κατάθεση πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση – και επέκρινε τους πρώην συμμάχους του του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ως υπεύθυνους για την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία.

Λίγο μετά τα πυρά που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό στη διάρκεια της συνεδρίασης της Γερουσίας και μετά την παραίτηση του Τζουζέπε Κόντε, ο Σαλβίνι, προσπάθησε να αποτινάξει τις ευθύνες του για την κατάρρευση της κυβέρνησης και είπε:

“Αν αυτή η κυβέρνηση παύει να λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε αυτούς τους κυρίους που λένε πάντα όχι και μπλοκάρουν τα πάντα”, είπε ο Σαλβίνι κατηγορώντας επίσης τους υπόλοιπους βουλευτές ότι “φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία”.

Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διατηρήσει ζωντανή την κυβέρνηση συνασπισμού προκειμένου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2020 και να ψηφίσει μια μεταρρύθμιση του κοινοβουλίου πριν οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ο Σαλβίνι, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο ίδιος είπε μιλώντας στο κοινοβούλιο ότι θα ήθελε να περιμένει λίγο προκειμένου να εγκριθούν βασικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

“Θέλετε να περικοπεί ο αριθμός των κοινοβουλευτικών και μετά να πάμε σε εκλογές; Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Αν πάλι θέλετε να παρουσιάσετε έναν γενναίο προϋπολογισμό, τότε είμαστε έτοιμοι και γι αυτό”, είπε ο Σαλβίνι μιλώντας στη Γερουσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξερράγη ο Κόντε στην ιταλική Βουλή: Ανεύθυνος ο Σαλβίνι, “έριξε” τον κυβερνητικό συνασπισμό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal