Κλιματική αλλαγή για πάσα νόσο και …ανοησία: Ποιος φταίει για τις φωτιές σε Εύβοια-Υμηττό;

File Photo: Μεγάλη πυρκαγιά στον νομό Φωκίδος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Του Δρ. ΣΩΤΗΡΗ Ν. ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ω! Ναι! Και για τις φωτιές σε Εύβοια και Υμηττό φταίει η Κλιματική Αλλαγή. Όπως και για τη Μάνδρα.

Δυστυχώς, αυτή τη φορά η άποψη αυτή εκφράσθηκε από τη φιλελεύθερη πλευρά.

Μου θυμίζει την άποψη των παλαιών Κρητικών: «Πιείτε άφοβα τσικουδιά. Η τσικουδιά κάνει καλό σε όλα. Θεραπεύει τα πάντα».

  • Για τη Μάνδρα τί να γράψει κανείς; Να αναφερθεί το μπάζωμα ρεμάτων που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες; Ποιές υπηρεσίες το επέτρεψαν αυτό; Και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ προσπάθησαν να ψελίσουν τις ίδιες ανοησίες, αλλά τα βρήκαν μπαστούνια. Καθώς στη περίπτωση της Μάνδρας – όπως και στο Μάτι – ήταν φως φανάρι ποιές ήταν οι γεννεσιουργές αιτίες των δυστυχημάτων (causal factors): οι παρανομίες δεκαετιών και η ανικανότητα πολιτικών και κρατικού μηχανισμού.

Απλή περιέργεια: για τη φωτιά στην Ελαφόνησο δεν έφταιγε η Κλιματική Αλλαγή; Πώς και δεν χρησιμοποίησε κανείς το επιχείρημα της Κλιματικής Αλλαγής σε αυτήν την περίπτωση; Ή μήπως δεν τους έπαιρνε και πολύ να χρησιμοποιήσουν το ίδιο επιχείρημα; Καθώς ο κόσμος θυμάται τί συνέβη πριν δύο χρόνια; (ΕΔΩ).

Δεν απομένει παρά να μάθουμε σε λίγες ημέρες ποιές ήταν οι γεννεσιουργές αιτίες στις φωτιές σε Εύβοια και Υμηττό. Όπως το μάθαμε και για το Μάτι, και για τις φωτιές του 2007 επί κυβέρνησης Καραμανλή. Μόνο η κλιματική αλλαγή δεν έφταιγε.

Ίσως το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι σε λίγα χρόνια όταν «φυτρώσουν» ως δια μαγείας νέες βίλες και ξενοδοχεία σε Εύβοια και Υμηττό. Ως τότε θα φταίει η Κλιματική Αλλαγή. Κοντός ψαλμός.

  • Η Κλιματική Αλλαγή έχει μετατραπεί στο καλύτερο άλλοθι για οικοπεδοποιήσεις, ξενοδοχοποιήσεις, και άλλες «-ήσεις». Επίσης, ας ευχηθούμε στη θέση των καμένων δέντρων να μη ξεφυτρώσουν άλλα «σιδερένια δέντρα»…
  • Η Κλιματική Αλλαγή έχει μετατραπεί στη καλύτερη προκάλυψη της ανικανότητας των πολιτικών. Δεξιών και αριστερών.
  • Η Κλιματική Αλλαγή έχει μετατραπεί σε τσικουδιά που θεραπεύει τα πάντα.
  • Κλιματική Αλλαγή: για πάσα νόσο και πάσα…ανοησία.

Αρκετά με την ανοησία της Κλιματικής Αλλαγής. Έχει καταντήσει αν όχι κουραστικό, τουλάχιστον γελοίο. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ψιλιάζεται τί συμβαίνει.

Παρεπιπτόντως, μπορεί να μας εξηγήσει, η κατά τα άλλα φιλελεύθερη κυβέρνηση, τί γύρευε ο κ. Jeffey Sachs, ο κηδεμόνας της Κλιματικής Αλλαγής, από τον κ. Χατζηδάκη;

Τί συμβαίνει και όλοι οι οικονομολόγοι – που μας έκαψαν με τα μνημόνιά τους – έχουν μετατραπεί σε κλιματολόγους;

Παιδικά τραύματα; Ανεκπλήρωτοι πόθοι;

Ας αλλάξουν επάγγελμα αν τους αρέσει τόσο πολύ η κλιματολογία.

Ή μήπως βρήκαν τον τρόπο μέσω της κλιματοφοβίας να προτείνουν νέους πράσινους φόρους (π.χ. νέα ΕΤΜΕΑΡ;) σε βάρος των λαών;

Αρκετά με τους φόρους μας. Εκεί αποσκοπούν όλα. Πώς θα βάλουν ορισμένοι πιο βαθιά το χέρι τους στις τσέπες μας.

Αυτό ΔΕΝ είναι φιλελεύθερο. Περισσότερο μοιάζει σε Σοβιετία. Σε πράσινη Σοβιετία.

(*) Ο Σωτήρης Καμενόπουλος είναι PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ο μεγάλος ηγέτης Κλίντον, η λαϊκίστικη πολιτική του, ο ΓΑΠ, η Πράσινη Οικονομία και τα Μνημόνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: