ΕΝΙ για κοίτασμα Ζορ στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ: Άνω των 2,7 δισ. κυβικών την ημέρα η παραγωγή

File Photo: Σε ερώτηση εάν η υπογραφή της συμφωνίας είναι ένα από τα μέτρα που μελετούν τα κράτη της περιοχής για να ανακόψουν τις έκνομες τουρκικές ενέργειες ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η πολιτική απόφαση για το έργο του αγωγού EastMed έχει ληφθεί εδώ και καιρό. ΚΥΠΕ
Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ ανακοίνωσε ότι η παραγωγή από το κοίτασμα Ζορ έχει φτάσει πάνω από 2,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα καθώς και ότι αναμένει ως το τέλος του χρόνου να φτάσει τα 3,2 δισεκατ. κυβικά πόδια ανά ημέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι αυτό το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε μετά την ολοκλήρωση όλων των οκτώ χερσαίων μονάδων επεξεργασίας – η τελευταία εκ των οποίων τέθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο – όλων των μονάδων παραγωγής θείου τον Αύγουστο, την έναρξη λειτουργίας παραγωγής των δύο γεωτρήσεων στα νότια του τεμαχίου, επιπρόσθετα με την παραγωγή 10 γεωτρήσεων στα βάρια του τεμαχίου, καθώς και την έναρξη λειτουργίας στις 18 Αυγούστου του δεύτερου αγωγού μήκους 216 χιλιομέτρων, πάχους 30 ιντσών, ο οποίος διασυνδέει τις υποθαλάσσιες εγκαταστάσεις παραγωγής με το χερσαίο τερματικό επεξεργασίας.

«Ο νέος αγωγός σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και την βέλτιστη λειτουργία του τερματικού επεξεργασίας, ανοίγει τον δρόμο στην αύξηση της παραγωγής ως το τέλος του χρόνου έως 3,2 δις κυβικά πόδια ανά ημέρα έναντι του κορυφαίου ρυθμού που προνοούσε το σχέδιο ανάπτυξης για 2,7 δις. κυβικά πόδια ανά ημέρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΝΙ.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Στέλνουν ξανά το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ: Απάντηση των Τούρκων στους Αμερικάνους;

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal