Έφυγε αλλά δεν ξέχασε: 93χρονος βραβεύεται για τη δωρεά 600.000 δολαρίων στο Πανεπ. Αιγαίου

Ο 93χρονος “κυρ-Θανάσης”, μετανάστης στις ΗΠΑ από τη Νάπη της Λέσβου, ο οποίος επέστρεψε στην πατρώα γη για να προσφέρει 600.000 δολάρια για τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ιδρύματος στη Μυτιλήνη, θα τιμηθεί δια χειρός του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη. Φωτογραφία: Defence-point.gr
Ο 93χρονος “κυρ-Θανάσης”, μετανάστης στις ΗΠΑ από τη Νάπη της Λέσβου, ο οποίος επέστρεψε στην πατρώα γη για να προσφέρει 600.000 δολάρια για τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ιδρύματος στη Μυτιλήνη, θα τιμηθεί δια χειρός του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Η εκδήλωση βράβευσης του Θανάση Παλαιολόγου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Αυγούστου, στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Όπως και επίσημα είχε κάνει γνωστό με ανακοίνωση της προς τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας του ιδρύματος, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ ΜΠΕ, η δωρεά είναι ύψους 600.000 δολαρίων ΗΠΑ και αφορά τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στη Μυτιλήνη, «με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών και φοιτητριών».

  • «Με την πράξη του αυτή ο κ. Παλαιολόγου αποδεικνύει ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την κοινότητα δεν έχουν χαθεί στη δίνη της σύγχρονης επιδίωξης της πρόσκαιρης φήμης και των εγωκεντρικών επιδιώξεων. Παράλληλα, με το παράδειγμά του αναδεικνύεται ως σύμβολο της αγάπης και της ενεργής υποστήριξης των νησιωτών του Αιγαίου στο Πανεπιστήμιό τους, μια αγάπη και μια υποστήριξη που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βιώνει καθημερινά, ακόμα και όταν δεν απολαμβάνει επαρκούς στήριξης από τους πολιτειακούς φορείς, όπως συμβαίνει ενίοτε» είχε σημειώσει με τη δήλωση της η κ. Βιτζιλάκη.

Ο “κυρ Θανάσης”, ήταν επί πολλά χρόνια μετανάστης στην Αμερική όπου και συγκέντρωσε εργαζόμενος μεγάλα χρηματικά ποσά. Έχοντας επιστρέψει στη Μυτιλήνη όπου και ζει, ήδη στήριξε τη δημόσια βιβλιοθήκη Μυτιλήνης χρηματοδοτώντας τη μελέτη επισκευής του κτιρίου όπου στεγάζεται.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Defence-point.gr

Για πρόταση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ομογενείς εφήβους μίλησε ο Αντώνης Διαματάρης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal