Για πρόταση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ομογενείς εφήβους μίλησε ο Αντώνης Διαματάρης

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού,κ. Αντώνης Διαματάρης με τον κ. Κλεάνθη Λαγόπουλο, π. Διευθυντή Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, τον Πατέρα Ρωμανό Καράνο, Επικ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και την Δρ. Γιούλη Διαμαντή-Καράνου, Επικ. Καθηγήτρια Northeastern University USA.. Φωτογραφία υπουργείο Εξωτερικών




Συνάντηση είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Αντώνης Διαματάρης με τον κ. Κλεάνθη Λαγόπουλο, π. Διευθυντή Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, τον Πατέρα Ρωμανό Καράνο, Επικ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και την Δρ. Γιούλη Διαμαντή-Καράνου, Επικ. Καθηγήτρια Northeastern University USA.

Στον Υφυπουργό αναπτύχθηκε πρόταση σχετικά με την δημιουργία καλοκαιρινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα για ομογενείς εφήβους της Αμερικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και άλλων αγγλόφωνων χωρών (Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας, Μεγ. Βρετανίας).

Από την πλευρά του, ο κ. Διαματάρης υπογράμμισε το ενδιαφέρον της πολιτείας για την πρόταση και τόνισε στους συνομιλητές του ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των θεμάτων εκπαίδευσης ομογενών εφήβων στη μητέρα Πατρίδα.

Σύντομα και αυτόνομα η ρύθμιση για την ψήφο ομογενών στον τόπο διαμονής, είπε ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: