Δεύτερο “χτύπημα” για τις ΗΠΑ: Επίθεση ενόπλου στο Οχάιο, 10 νεκροί, 16 τραυματίες [videos]

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε μπαρ στο Ντέιτον, σκοτώνοντας εννέα και τραυματίζοντας 16 άτομα, Οχάιο, ΗΠΑ, Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019. Photo via Twitter




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αυτός που θεωρείται ότι ήταν ο δράστης, σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην πόλη Ντέιτον του Οχάιο, και τουλάχιστον άλλοι 16 μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter.

Οι αρχές δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες για το επεισόδιο, εκτός από το ότι συνέβη στην περιοχή Όρεγκον της πόλης, που είναι γνωστή για τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματά της.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δεύτερη ένοπλη επίθεση λίγες μόνο ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Ελ Πάσο του Τέξας σημειώθηκε στο Ντέιτον του Οχάιο, σύμφωνα με αμερικανικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει η Dayton Daily News, άγνωστος άνοιξε πυρ μέσα σε μπαρ της πόλης, σκοτώνοντας, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, δέκα ανθρώπους και τραυματίζοντας 24. Αναφέρεται επίσης ότι ο δράστης ίσως έχει τραυματιστεί, ίσως και να έχει πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομιικών. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο FOX ομιλούν για εννέα νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, και για 16 τραυματίες.

Η Αμερική ζει ένα τρομακτικό Σαββατοκύριακο και είναι θύμα “εσωτερικής τρομοκρατίας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

“Πηγές μας λένε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 άνθρωποι νεκροί και ένας άγνωστος αριθμός τραυματιών. Εργαζόμαστε για να επιβεβαιώσουμε ορισμένες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι ένα άτομο στο οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στο μπαρ άνοιξε πυρ”.

H αστυνομία, που δεν ανακοίνωσε ακόμα τον αριθμό των θυμάτων, αναζητεί πιθανώς και δεύτερο ένοπλο, ο οποίος έφυγε από τον χώρο μέσα σε ένα σκούρο τζιπ, γράφει η ίδια πηγή.

Χθες, ως γνωστό, οπλοφόρος πυροβόλησε αθώους σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας σκοτώνοντας 20 άτομα (ΕΔΩ).

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο WHIO-TV έχει σημάνει συναγερμός στην αστυνομία μετά από πληροφορίες για ένοπλο στην περιοχή της East 5th Street. Το δίκτυο λέει ότι πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν πυρά και ότι στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα. Ωστόσο, η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις Αρχές. «Δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά ίσως υπάρχουν κι άλλοι ένοπλοι», ανέφερε η αστυνομία στις συχνότητες του ασυρμάτου.

Όσο για τη βρετανική εφημερίδα Independent αναφέρει ότι η αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση για περιστατικό με πυροβολισμούς και προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή Όρεγκον.

Πηγή: DAYTON DAILY NEWS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οργή για επίθεση στο Ελ Πάσο: Οπαδός του μακελάρη Ν. Ζηλανδίας ο δράστης [photos, videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: