Δασμοί στα γερμανικά αυτοκίνητα; Ελπίζω να μην χρειαστεί να το κάνουμε, λέει ο πρόεδρος Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μαζί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, στη Μπιαρίτς. EPA/IAN LANGSDON / POOL




Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως συζήτησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η Ουάσινγκτον δεν θα χρειαστεί να εξετάσει την επιβολή δασμών στα γερμανικά αυτοκίνητα.

Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε από την πλευρά της στους δημοσιογράφους πως η Γερμανία θέλει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες το συντομότερο δυνατόν.

«Θέλουμε να συζητήσουμε τώρα τη διεξαγωγή βαθύτερων συνομιλιών μεταξύ της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους ενημερώνοντάς τους μαζί με τον Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

«Ενδιαφερόμαστε πολύ να ενταθεί το εμπόριό μας. Πιστεύω πως μπορούμε να βρούμε λύσεις», πρόσθεσε η Μέρκελ. «Η Γερμανία εργάζεται σκληρά γι’ αυτό μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Γερμανία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης προειδοποιεί οικονομολόγος του Ινστιτούτου Ifo

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: