Αρνείται να αποχωρήσει από την ουδέτερη ζώνη η πιο μεγάλη οργάνωση τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ με τον Καρδινάλιο Peter Turkson. στη Δαμασλό της Συρίας. EPA, SANA HANDOUT




Ο ηγέτης της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία) Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζουλάνι δήλωσε χθες Σάββατο ότι θα αρνηθεί να διατάξει οποιαδήποτε υποχώρηση των τζιχαντιστών του από τη μελλοντική ουδέτερη ζώνη στην Ιντλίμπ, μετά την εφαρμογή μιας εκεχειρίας σε αυτή την επαρχία και περιοχές γύρω από αυτή στη βορειοδυτική Συρία.

«Αυτό που το καθεστώς δεν μπόρεσε να πάρει στρατιωτικά και διά της βίας δεν θα το εξασφαλίσει με ειρηνικό τρόπο, με διαπραγμάτευση και με την πολιτική (…). Δεν θα αποσυρθούμε ποτέ από την περιοχή» που αποκαλείται αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και ορίστηκε με τη ρωσοτουρκική συμφωνία που συνήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018, διαμήνυσε ο Τζουλάνι.

Στους 31 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από έκρηξη πυρομαχικών σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χομς

Τριάντα ένας είναι οι νεκροί μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων που βρήκαν σήμερα τον θάνατο από έκρηξη πυρομαχικών σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην κεντρική Συρία, όπως αναφέρεται σε νεώτερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), το οποίο νωρίτερα είχε ανεβάσει τον αντίστοιχο αριθμό σε 12.

Η αιτία της έκρηξης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αλ Σααϊράτ, στην επαρχία Χομς, «παραμένουν ακόμη ασαφείς», τονίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Το συριακό πρακτορείο Sana έκανε λόγο για «ορισμένο αριθμό νεκρών», αποδίδοντας την έκρηξη «σε τεχνικό λάθος κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ελαττωματικών πυρομαχικών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιντλίμπ, Syrian Arab Republic

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Μιτίγκα στην Τρίπολη: Είχε κλείσει λόγω βομβαρδισμών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: