Απορρίπτει η Open Arms την πρόταση της Ισπανίας για αποβίβαση των μεταναστών

File photo:Μία γυναίκα από το Καμερούν (Κ) λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες σε πλοίο ΜΚΟ μετά τη διάσωσή της. EPA, Proactiva Open Arms, HANDOUT
Η ΜΚΟ Open Arms η οποία διαχειρίζεται το ομώνυμο πλοίο διάσωσης το οποίο μεταφέρει περισσότερους από εκατό μετανάστες και βρίσκεται ανοικτά των ακτών της Ιταλίας δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να δεχθεί την προσφορά της Ισπανίας να τους αποβιβάσει στην Αλχεθίρας, επικαλούμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί πάνω στο πλοίο.

Οι μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αφρικανοί, περισυνελέγησαν από το σκάφος Open Arms ανοικτά των ακτών της Λιβύης και περιμένουν να αποβιβαστούν στο νησί Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας.

«Δεν αποδεχόμαστε την Ισπανία ως λιμάνι για να πάμε επειδή είμαστε σε κατάσταση ακραίας ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης. Αυτό που χρειάζονται [οι μετανάστες] είναι να αποβιβαστούν τώρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Open Arms.

«Είναι αδιανόητο να πλέουμε για έξι ημέρες∙ τόσο θα μας πάρει μέχρι να φθάσουμε στην Αλχεθίρας», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Νωρίτερα χθες η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να δεχθεί στο έδαφός της και στο λιμάνι της Αλχεθίρας τους μετανάστες από το διασωστικό πλοίο και μάλιστα είχε δοθεί σχετική εντολή στις λιμενικές αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έτοιμη η  Ισπανία να παραλάβει τους μετανάστες από το πλοίο Open Arms 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal